Nieuws
27 oktober 2008

Cavia´s Halloween bash

Het is inmiddels een traditie: de jaarlijkse viering van Halloween in Filmhuis Cavia. Dit jaar duurt het feestje drie dagen.

Op donderdag 30 oktober verzamelt de who is who van lowbudget Nederhorror zich weer voor de jaarlijkse doe-het-zelf avond. Vanaf 20.30 uur toont Cavia de oogst van dit jaar en exclusieve voorproefjes van films die nog in productie zijn. De meeste films worden ingeleid door de makers zelf.

Te zien zijn onder meer: ZOMBEER (Rob van der Velden en Barend de Voogd), IMPORT (Barend de Voogd), MORGANA (Roy Jacobs en Marc van de Boom) met een hoofdrol voor Hugo Metsers, en de ultrakorte splatterfilm SCHAT IK GA FIETSEN (Maarten Prins).

Verder kunt u genieten van een presentatie van de Heemskerkse slasher CARNIFEX, in volle productie op het moment, en fragmenten uit LENTEVELD. Deze Leidse thriller is net voltooid en gaat binnenkort in première. Cavia sluit de avond af met korte filmpjes van de Venlose Maberi (Bernard Martens), onder de titel ‘classickcinema’ en een eerste blik op het materiaal van ZOMBIE HOCKEYSLETJES van Joost Kraan.

Op de dagen erna het werk van twee geestverwanten. Robert Rodriguez immers, schoot zijn EL MARIACHI voor een schamele 7000 dollar, en verdiende daarmee de geuzennaam ‘lowbudget filmmaker’. Met kompaan Quentin Tarantino deelt hij bovendien een liefde voor trash en de Grindhousebioscoop.

Op Vrijdag 31 oktober vertoont Cavia om 20.30 uur FROM DUSK TILL DAWN (Regie: Rodriguez, Scenario: Tarantino) uit 1996. En op Zaterdag 1 november kunt u om 20.30 uur genieten van het dubbelproject van de heren. In Nederland werden DEATHPROOF en PLANET TERROR afzonderlijk uitgebracht, maar Cavia toont GRINDHOUSE in z’n volle glorie: achter elkaar en met de faketrailers. Zelfs de Nederlandse faketrailer NAILED BY NIKITA (Maurice Tromp en Rob van der Velden) draait mee: ‘hell hath no fury like a hussy with a nail gun’.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!