Nieuws
8 oktober 2010

Camera Japan

Vandaag, vrijdag 8 oktober, start in Amsterdam de vijfde editie van Camera Japan. Dompel je onder in de wereld van Japanse film, muziek, performances, eten en meer.

Camera Japan is van 8 tot en met 13 oktober in Amsterdam, met voorstellingen in Kriterion en de Melkweg. Daarna gaat het festival op tournee langs Dordrecht, Den Haag, Leiden, Tilburg, Breda, Eindhoven, Arnhem en Groningen. De kern van het festival vindt plaats van 14 tot en met 17 oktober in het nieuwe LantarenVenster in Rotterdam en Museum Boijmans van Beuningen.

Naast een breed programma met tentoonstellingen, muziek, theater, dans, mode en eten, is er vooral veel moois te zien voor de liefhebber van de hedendaagse Japanse film.

Thema dit jaar is ‘Pleasure and pain’. Nergens worden de vaak extreme tegenstellingen in het Japanse leven duidelijker dan in LOVE EXPOSURE (Sono Sion, 2008), een bij vlagen geniale, vier uur durende, odyssee langs het katholicisme, Japanse jeugdbendes, b-filmcitaten, liefde en Tosatsu – de kunst van het stiekem fotograferen van meisjes onder hun rokjes. Een instant cult-klassieker. Liefhebbers van anime komen aan hun trekken met bijvoorbeeld EVANGELION 2.0 (Anno Hideaki, 2009), KING OF THORN (Katayama Kazuyoshi, 2009) en MIND GAME (Yuasa Masaaki, 2004).

Volledige programma en aanvangstijden

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!