the-terminator
the-terminator
Nieuws
13 februari 2012

Café Cineville: The Terminator

the-terminatorIedere vrijdag brengen Cineville en Filmtheater De Uitkijk moderne klassiekers en oude culthits opnieuw op het witte doek. Vrijdag 17 februari is het de beurt aan THE TERMINATOR (James Cameron, 1984) met Linda Hamilton, Michael Biehn en natuurlijk Arnold Schwarzenegger.

In de toekomst hebben de machines de mensheid bijna volledig uitgeroeid. Onder leiding van rebellenleider John Connor weet een handjevol overlevenden echter succesvol terug te slaan. De machines sturen een cyborg, een terminator, terug in de tijd. Zijn missie; de moeder van John Connor een kopje kleiner maken zodat de lastpak nooit geboren zal worden. John stuurt echter een van zijn beste guerrillastrijders achter de terminator aan om daar een stokje voor te steken.

Het leek destijds gedoemd om te mislukken; een film over een cyborg gespeeld door een bodybuilder met een Duits accent en een onuitspreekbare naam, geregisseerd door de man die verantwoordelijk was voor PIRANHA II: THE SPAWNING. Gelukkig pakte het allemaal anders uit en THE TERMINATOR wordt door velen terecht gezien als één van de moderne klassiekers.

De film start om 23:00 uur en de bar is gedurende de hele voorstelling geopend! Kijk voor meer informatie op de website van de Uitkijk.

Abonnees van Schokkend Nieuws krijgen op vertoon van hun SN-adresetiket korting op de toegangsprijs en betalen dan € 7,00 in plaats van € 9,00.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!