Movie Orchestra
Movie Orchestra
Nieuws
10 september 2012

B-movie Orchestra op tournee

Movie Orchestra Eerlijk is eerlijk. Hun debuut-cd The Ultimate in Thrilling, Erotic and Raunchy Filmmusic!! Part 1 mag dan zeer goed ontvangen zijn, het B-Movie Orchestra komt het best tot zijn recht op het podium. Amsterdam, Nijmegen en Utrecht, maak je borst maar nat!

Funky big band psycho-beat for erotic thrilling fiction is de muzikale samenvatting van wat het B-Movie Orchestra in huis heeft. Groovy, rauwe psychedelische muziek, afgewisseld met vette big band arrangementen en donkere, mysterieuze ritmes. Dit najaar trekt het twaalfkoppige gezelschap opnieuw langs concertzalen, theaters en filmfestivals. De met succes beproefde receptuur van curieuze beelden uit onweerstaanbare B-films van de jaren zestig en zeventig gecombineerd met swingende live-uitvoeringen van de bijbehorende soundtracks, zorgt ook dit jaar weer voor de “ultieme B-Movie ervaring”.

Naast de muzikale bijdragen van het B-Movie Orchestra en de vocalen van The Cinematic Fever Girls!, spelen beeldsamplers Jochem van Tol en Tom Nestelaar met een keur aan filmbeelden die perfect aansluiten op de muziek. Van Tol en Nestelaar verwerken beelden uit films die het vaak nét niet hebben, maar juist daardoor enorm onweerstaanbaar blijken. Zo passeren Italiaanse politiefilms als LA POLIZIA HA LE MANI ARMATA, een spaghettiwestern als THE GOOD, THE BAD & THE UGLY, geheim agenten als DANGER: DIABOLIK en de naïeve erotica van BLACK EMANUELLE en sci-fi babe BARBARELLA de revue.
 
Het B-Movie Orchestra is zaterdag 15 september aanwezig tijdens het Studio K Festival in Amsterdam, op zaterdag 22 september in LUX Nijmegen en op woensdag 26 september bij Ekko – i.s.m. het Nederlands Film Festival in Utrecht. De speeldata daarna lees je in de nieuwsrubriek in de aankomende editie van Schokkend Nieuws.
 
www.b-movie-orchestra.nl

© Constant Hoogenbosch
10 september 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!