Nieuws
21 december 2009

Antichrist-mas

Als de gebraden kalkoen, de glühwein of de jingle bells u de strot uitkomen, dan biedt de Brusselse Cinematek op 25 december uitkomst.

Drie films in de Cinematek in Brussel bieden het perfecte excuus om het familiediner vroegtijdig te verlaten. De laatste vrijdag van het jaar is, aldus de organisatoren, de uitgelezen dag om de komst van de Antichrist voor te bereiden en de avond knusjes door te brengen in het gezelschap van een zwarte kerstman, duivelsaanbidders en ander satansgebroed.

Om 19.00 uur: TO THE DEVIL A DAUGHTER (Peter Sykes, 1976). Een van de laatste Hammer producties, in de fijne traditie van de demonische horrorfilm die vanaf de jaren 60 met prenten als ROSEMARY’S BABY, THE EXCORCIST en THE OMEN de (katholieke) goegemeente de stuipen op het lijf joeg. Met Christopher Lee en Natassia Kinski.

21.00 uur: De korte Belgische film BLACK XXX-MAS (Pieter Van Hees, 1999, 10 minuten) is dan weer, we citeren het persbericht: ‘oerdegelijke Vlaamse cyberpunk Blaxploitation, doorspekt met smakelijke splatter horror.’

De avond sluit af met EL DIA DE LA BESTIA uit 1995. De Spaans genrejongleur Alex de la Iglesia laat alle duivels los met een geschift verhaal over de geboorte van de Antichrist op een kerstdag in Madrid.

Ook namens de redactie van Schokkend Nieuws, een zalige kerst toegewenst en een gelukkig nieuwjaar.

Cinematek
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!