Calamity of a Zombie Girl
Calamity of a Zombie Girl
Nieuws
25 juli 2018

Anime zomer 2018

Calamity of a Zombie GirlANIME | Het is niet altijd verstandig om naar het ziekenhuis te gaan; waren alle zombies maar zo schattig; niet alle zoetigheid is goed voor je; en hoe kom je als demon van je eigenaar af…? Martijn Kloosterman zet het anime-aanbod weer voor je op een rij!

Angels of Death (殺戮の天使, Satsuriku no Tenshi)

Genre: Horror
Studio: J.C.Staff (CHILDREN OF THE WHALES, ALICE & ZOUROKU, HEAVY OBJECT)
Schrijver: Yoshinobu Fujioka (REQUIEM FROM DARKNESS, SADAKO, TOMIE: FORBIDDEN FRUIT)
Regisseur: Kentarō Suzuki (ALICE & ZOUROKU, HEAVY OBJECT)

ANGELS OF DEATH werd in 2015 geschreven door Makoto Sanada als gratis horrorspel voor Windows. Het verhaal werd daarna snel opgepikt voor publicatie in Monthly Comic Gene en de samenvattingen van de manga (ook wel Tankōbon genoemd) beslaan inmiddels zes delen met een totale oplage van ruim een miljoen exemplaren. De verfilming werd een jaar geleden aangekondigd.

Rachel wordt wakker in het ziekenhuis – althans dat was de verwachting, want ze kwam daar om hulp te zoeken. Ze blijkt echter in de kelder van een gigantisch gebouw te zijn ontwaakt, en ze weet niet precies waar of waarom. Wel is duidelijk dat er van alles niet in de haak is. Voor de kijker blijft het gissen welke elementen van haar waarnemingen echt zijn en welke ontsproten aan haar herinneringen en trauma’s. En het helpt ook niet dat er allerlei figuren rondlopen die het op haar leven hebben voorzien. De eerste drie afleveringen van ANGELS OF DEATH staan nu op crunchyroll.

Dropkick on My Devil! (邪神ちゃんドロップキック, Jashin-chan Doroppukikku)

Genre: Humor, Slice-of-life
Studio: Nomad (CHRONICLES OF THE GOING HOME CLUB, WE WITHOUT WINGS)
Schrijver: Kazuyuki Fudeyasu, Momoko Murakami (GIRL’S LAST TOUR, MILLION DOLL)
Regisseur: Hikaru Sato (PRINCESS PRINCIPAL, FOOD WARS, GIRLZ UND PANZER)

Wat moet een professionele slangdemon als Jashin-chan doen om weer terug te kunnen naar de hel? Nou, gewoon degene die je opgeroepen heeft om zeep brengen. Helaas is Jashin volkomen incompetent terwijl haar beoogde slachtoffer, huisgenootje Yurine Hanazono, geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken: ‘Dropkick om My Devil’, dus.  Seizoen 1 staat op Amazon Prime.

Calamity of a Zombie Girl (あるゾンビ少女の災難, Aru Zombie Shoujo no Sainan)

Genre: Horror
Studio: Gonzo, Stingray (NYANPIRE, BLADE & SOUL, SAKI)
Schrijver: Katsuya Iwamoto, Kenichi Kanemak (AIKA, GALAXY ANGEL, HELL GIRL)
Regisseur: Hideaki Iwami (SPIRIT WARRIOR, TEKKAMAN BLADE)

Groepje tieners wekt een zombie tot leven, die tekeergaat alsof het een jaren 80-horrorfilm is. Ze ziet er leuk uit, maar is daarom niet minder dodelijk. CALAMITY OF A ZOMBIE GIRL werd ooit aangekondigd voor 2012, maar is eindelijk alsnog afgemaakt en uitgekomen. CALAMITY OF A ZOMBIE GIRL staat op Crunchyroll, maar is momenteel nog niet legaal beschikbaar in Nederland. Hopelijk binnenkort wel!

Happy Sugar Life (ハッピーシュガーライフ, Happī Shugā Raifu)

Genre: Pychological Horror
Studio: Ezo’la
Schrijver: Touko Machida (AKAME GA KILL!, THE DEVIL IS A PARTTIMER)
Regisseur: Keizō Kusakawa, Nobuyoshi Nagayama (ELFEN LIED, KITE, KANCOLLE)

Satō Matsuzaka houdt zoveel van Shio dat er geen grenzen zijn aan haar affectie. En haar genegenheid blijkt wel heel erg ver te gaan… Seizoen 1 staat op Amazon Prime.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!