Remnants of the Order
Remnants of the Order
Nederhorror & scifi
22 juni 2017

Steun Remnants of the Order

Remnants of the Order NEDERLANDSE SCIFI | In a Galaxy hier heel dichtbij wordt gewerkt aan de Star Wars-fanfilm REMNANTS OF THE ORDER. Lees in ons interview met regisseur Kees van Hattum waarom je als de wiedeweerga moet gaan doneren op Cinecrowd!

“REMNANTS OF THE ORDER speelt zich af tussen het einde van de prequel-trilogie en het begin van de originele trilogie,” vertelt Kees van Hattum aan de telefoon. “Het is het verhaal van Pai, een gewoon meisje dat opgroeide in een tijd waarin The Empire al aan de macht was. Stormtroopers zijn voor haar gewoon een soort politieagenten. Maar dan vindt ze een voorwerp uit het verleden, dat haar doet twijfelen aan alles wat ze tot nu toe geloofde…”

De korte film gaat 20 minuten duren. Van Hattum studeerde Media en Cultuur en maakte al eerder commercials en korte films, waaronder de horrorfilm COLD SPOON (2014), de absurdistische komedie ZOUT (2015) en het scifi-kortje PARALLEL CROSSING (2016). “STAR WARS is voor mij de reden dat ik überhaupt films maak. Toen ik vier of vijf was zag ik STAR WARS voor het eerst en ik was ontzettend onder de indruk. En waar ik nog meer van de onder de indruk was, dat was de making of… Daarin zag ik mannen met grote snorren en jaren zeventig-kapsels bezig. Het universum waarin ik net geleefd had de afgelopen twee uur, dat hadden zij gebouwd! Dat is magisch. Vanaf dat moment wilde ik ook regisseur worden.”

REMNANTS OF THE ORDER begon bescheiden, maar het project heeft inmiddels een veertigkoppige cast en crew en ook Rob’s Propshop en de Stormtroopers van The Dutch Garrison zijn aan boord. “Waar ik zelf heel erg blij mee ben, dat zijn de special effects met ruimteschepen. Er zit geen grote space battle in de film, maar de paar scènes met ruimteschepen maken we wel écht met praktische modellen. Helemaal zoals Lucas dat deed in 1977: modellen van ruimteschepen voor een green screen en dan met de camera erlangs.”

“We hebben nu vier dagen buitenopnames gedaan. We moeten nog twee dagen binnen filmen, waarvan een dag helemaal besteed wordt aan special effects. Daarvoor moeten we sets bouwen. We hebben twee sets ontworpen: de een is het ondergrondse huis van Pai, de andere is de hal van een Emperial-class Star Destroyer. Dat is ook waarom we nu crowdfunden. We willen 4.000 euro ophalen, zodat we die decors kunnen bouwen.”

Snel doneren dus! REMNANTS OF THE ORDER is naar verwachting in september al af. “Misschien oktober, mochten er nog heel veel special effects bij komen,” lacht Kees: “In elk geval eerder dan THE LAST JEDI!”

Doneren? Dat doe je hier

22 juni 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!