Onderbeds
Onderbeds
Nederhorror & scifi
19 januari 2016

Onderbeds

Onderbeds FANTASY | Ooit van de AVBDNMEWZ gehoord? De Associatie Voor Bedmonsters Die Niet Meer Eng Willen Zijn? HKU-studenten Robin de Ridder en Kim van Schooten vragen jouw steun voor het Nederlandse fantasy-verhaal ONDERBEDS.

De negenjarige Noa heeft ontzettend saaie, burgerlijke ouders. De enigen die haar begrijpen zijn de drie Vlaamssprekende monsters onder haar bed: Joachim, Wlad en Reus. Zij zijn aangesloten bij de AVBDNMEWZ en halen Noa elke nacht op om avonturen te beleven in de Onderbedse wereld. Daar heeft Noa de beschikking een compleet zwembad, ontmoet ze schaduwdraken en praat ze meer dan dat ze thuis ooit gedaan heeft. Alles gaat van een leien dakje, totdat ze op avontuur gaan in de bovenbedse wereld.

Regisseur Robin de Ridder en producente Kim van Schooten studeren in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met ONDERBEDS. Het scenario is geschreven door Filmacademie-studente Marlies Smeenge. ONDERBEDS wordt een komisch drama met een scheutje fantasy en duurt ongeveer vijfentwintig minuten. Films als MONSTERS INC en WHERE THE WILD THINGS ARE vormden de inspiratie voor het verhaal over opgroeien, verantwoordelijkheid nemen en je eigen identiteit ontdekken. Van Schooten aan de telefoon: ‘We gaan amper visual effects gebruiken, maar werken met echte practical special effects: sculpgel, make-up, lenzen, handgemaakte props en prosthetics. De bedmonsters zijn dus echt, wat ze veel levendiger maakt dan computergeanimeerde wezens.

ONDERBEDS is een film voor kinderen en iedereen die zich nog kind voelt, De opnames beginnen als het goed is in maart. Op Cinecrowd is een campagne gestart om €6.200 euro op te halen. Dat geld is er bijna, maar ONDERBEDS kan nog donateurs gebruiken. Monsters en monstervrienden: haast je! rep je! De crowdfunding loopt nog maar een paar dagen tot 26 januari. www.cinecrowd.com/onderbeds

Of kom naar de benefietavond op vrijdag 22 januari in Amersfoort. Onder het genot van een hapje en een drankje tonen de filmmakers een aantal van hun eerdere producties en demonstreert Mariska Kuijper hoe zijn een echt bedmonster tot leven wekt met grime en visagie. De entree bedraagt €5 euro per persoon en daarmee doe je automatisch mee aan de spannende loterij en krijg je een consumptiemunt. De avond wordt gepresenteerd door Duncan Meijering. Kinderen tot 10 jaar en parkeren gratis.
Alle opbrengsten gaan volledig naar ONDERBEDS.

Vrijdag 22 januari 2016
17:00 – 21:00 uur
Corderius College
Lambert Heijnricsstraat 23,
3817 ER Amersfoort

19 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!