Nederhorror & scifi
22 mei 2009

Nether tot u

Het aloude House of Hammer krijgt eindelijk een Nederlands equivalent: House of Netherhorror. Wie wordt de Nederlandse Peter Cushing of Christopher Lee?

Na in 2007 afscheid te hebben genomen van het Amsterdam Fantastic Film Festival, ging oprichter Jan Doense niet met sabbatical. Integendeel, hij richtte zijn eigen dvd-label op (Mr. Horror Presents), stond aan de wieg van een tijdschrift over de Nederlandse film (Cut! Inmiddels ter ziele) en… ging terug naar school (cursus regie aan het Binger Instituut)!

En nog had Doense niet genoeg aan zijn hoofd. Tussen de bedrijven door nam hij het initiatief tot House of Netherhorror, een productiemaatschappij die zich volledig gaat toeleggen op het maken van, u raadt het al, Nederlandse horrorfilms. Partner in crime is producent Herman Slagter (FIGHTING FISH, POPO). De vier projecten waarmee het duo de boer op gaat zijn:

BIJLMER VOODOO van Barend de Voogd (ZOMBEER) en Erwin van den Eshof (DOODEIND). Pitch: Een vluchtelingenadvocate raakt in Amsterdam Zuid-Oost verzeild in een duistere wereld van mensenhandel, slavernij en voodoo.

GROENE TANDEN van Chris W. Mitchell (THE PRODIGAL SON, BIRTHDAY BOY). Pitch: Een groep wildkampeerders strandt in het bos en raakt in de greep van een mythologisch wezen, dat huist op de bodem van een meertje.

NIEUW BLOOD van Edwin Visser en Frank van Geloven (NECROPHOBIA, SL8N8). Pitch: Een geheim onderzoek naar een revolutionair geneesmiddel tegen kanker en AIDS leidt tot een epidemische uitbraak van vampirisme.

KINDEREN VAN HET VEEN van Richard Raaphorst (ZOMBI 1, POPO). Pitch: Een gezin dat de drukte van de grote stad verruild heeft voor de rust van het platteland, komt in problemen wanneer de vader onder de invloed raakt van hallucinerende paddenstoelen.

Wanneer de heren regisseurs en schrijvers aan de slag kunnen (dames, waar bent u?), is nog niet bekend, maar het is in ieder geval de bedoeling dat de budgetten laag blijven en de films als pakket gefinancierd en geproduceerd worden.

Op houseofnetherhorror.nl leest u er binnenkort meer over. En ook wij houden u op de hoogte. We hebben tenslotte een spion in het team…

22 mei 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!