SCHOKKEND NIEUWS

Schokkend Nieuws 106 is uit!

De nieuwe editie ligt eind deze week in de Nederlandse en Vlaamse winkels. De lezer wordt weer getrakteerd op een gulle hoeveelheid artikelen, exclusieve interviews, recensies en columns waar de filmliefde vanaf spat.

Schokkend Nieuws #106 opent met de herrijzenis van ROBOCOP. Na het origineel van Paul Verhoeven volgden vele remakes en spin-offs. Hans Dewijngaert neemt je mee door de ROBOCOP-geschiedenis en kijkt alvast uit naar de remake die vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscopen draait. Volgens hem geeft regisseur José Padilha reden tot optimisme.

Johannes de Breuker voelde het Belgische filmkoppel Bruno Forzani en Hélène Cattet aan de tand over hun nieuwe film L’ÉTRANGE COULEUR DES LARMES DE CORPS. De visueel verbluffende horrorfilm start als een ouderwetse whodunit, vertelt Forzani in het interview, maar voert je mee naar “een universum dat zich tussen realiteit, droom, fantasie en nachtmerrie bevindt.”

Nieuw in Schokkend Nieuws is de muziekrubriek. Kenner en verzamelaar Erik van ’t Holt schrijft voortaan elke twee maanden over de meest opvallende soundtracks. In #106 neemt Van ’t Holt de lezer mee op een muzikale tijdreis langs vijftig jaar Doctor Who.

Rob van der Velden schrijft over één van de meest onderschatte films van John Carpenter: PRINCE OF DARKNESS uit1987. Waarin een team wetenschappers onderzoek doet naar een merkwaardig en kwaadaardig relikwie, dat volgens van der Velden nog het meest lijkt op “Surinaams schaafijs”. Lieuwe van Albada bespreekt de autobiografie van de Britse regisseur Nicolas Roeg, vooral bekend vanwege zijn iconische DON’T LOOK NOW en de sciencefictionfilm THE MAN WHO FELL TO EARTH. Roeg is een controversiële gentleman die de nodige kritiek kreeg vanwege zijn expliciete liefdesscènes.

Verder in #106: de beste uittips, kritische recensies van nieuwe dvd en blu-ray releases van SECONDS, LES YEUX SANS VISAGE, INVASION OF THE BODY SNATCHERS en SATAN’S SLAVE, een luguber kijkje in de wereld van de Satanische sektes in BreedBeeld en  nog veel meer.

Veertig pagina’s vol actuele en kritische recensies, nieuws, vooruitblikken en de nostalgische rubriek Kino Cadavre én een prachtige THE GHOUL-poster van striptekenaar Charles Guthrie! De Nederlandse abonnees ontvangen SN eind deze week. De Belgische abonnees waarschijnlijk iets later.

Dit nummer downloaden op PDF? Dat kan.
Abonnee worden? Dat doe je hier! Voor 20 euro ontvang je Schokkend Nieuwe zes keer per jaar!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!