SCHOKKEND NIEUWS

Meet your Maker!

*******  KAARTVERKOOP GESTART *******

Kaarten voor Meet Your Maker! Amsterdam (19 december) kun je nu met korting online kopen via de Brakke Grond: https://www.brakkegrond.nl/agenda/meet-your-maker. Kaarten voor Brussel (10 december) zijn alleen verkrijgbaar bij de dagkassa van Cinema RITCS.

**********

De genres horror, sciencefiction en fantasy zijn in de Lage Landen nog steeds ondergeschoven kindjes. Filmstudies, fondsen én festivals besteden maar mondjesmaat aandacht aan de bij het publiek zo populaire genres. En producties van eigen bodem? Waar kun je die nou vertonen – of zien?

Twee dagen, donderdag 10 december in de Cinema RITCS in Brussel en zaterdag 19 december in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam, gaan daar verandering in brengen. Met een uitgekiend programma van korte films, workshops en masterclasses dat laat zien wat voor moois er broeit, groeit en bloeit in de Nederlandse en Vlaamse low-budget, semiprofessionele en professionele genrefilm. Onder het macabere motto Meet Your Maker!, voor makers en publiek, in de hoop op meer fantastiek in de Lage Landen.

mt_ignore: MyM los

VEERTIEN KORTE FILMS

Bijna drie uur aan korte films van jonge Vlaamse en Nederlandse talenten. Met uit Vlaanderen onder meer het lekker smerige BRIDE ZOMBIE, de gedurfde DE MYTHISCHE ROOF en DE VIJVER, die qua sfeer de films van Guillermo del Toro evenaart. Uit Nederland valt onder meer te genieten van de geestige zombiekomedie BESTE VRIENDEN en het eigenzinnige en mysterieuze DROEFGEEST. In totaal veertien films en allemaal te zien op zowel 10 als 19 december.|

De inzenders van de korte films maken kans op drie prijzen: de Vlaamse Publieksprijs, de Nederlandse Publieksprijs én de Meet Your Maker! Juryprijs. De twee eerstgenoemde prijzen worden uiteraard beslist door het publiek. De hoofdprijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmproducent Jan Doense (House of Netherhorror), filmmaakster en Schokkend Nieuws Hollywood-correspondente Yfke van Berckelaer, Kevin Decoster (Kunstencentrum BUDA) en Ils Huygens (Kortfilm.be). De trofeeën zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Michiel Poelmann. De juryprijswinnaar ontvangt bovendien nog een extra prijs.

Nog niet alle filmmakers hebben hun deelname bevestigd. Bevestigd zijn in lek geval: BRIDE ZOMBIE (David Van de Weyer, 3’30),  ECHO (Joachim Huveneers, 19’00), VLEZUS (Leander Jr. Hanssen), BESTE VRIENDEN (Ruwan Heggelman, 25’33), STEFAN HEEFT EEN STER GEVANGEN (Michiel ten Kleij, 19’26), SKINHEARTS, (Sally Fenaux Baleycorn, 5’02), GEVLUCHT UIT DE HEL (Gijs Wilbers, 2’44) DROEFGEEST  (Angelo Raaijmakers, 14’49), BROKER (David-Jan Bronsgeest) en DOODSTIL  (Brian & Jeffrey De Vore, 5’22). Meer titels volgen.

BRUSSEL 10 DECEMBER
Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70, Brussel

 • 13.00 uur    Selectie Vlaamse genrekortfilms.
 • 14.00 uur    Panelgesprek over genrefilmproductie met o.a. Jan Doense (House of Netherhorror) en Pieter Van Hees (LINKEROEVER, WASTE LAND).
 • 16.00 uur   Masterclass Toon Aerts over zijn bekroonde korte film perfect drug.
 • 18.15 uur    Korte films, eerste blok.
 • 20.00 uur  Korte films, tweede blok.
 • 21.00 uur  Bekendmaking winnaar Vlaamse publieksprijs en de twee eerste finalisten.
 • 21.45 uur   Speciale Nederlandse gast: horrorregisseur Richard Raaphorst.
 • 22.30 uur  Aansluitend vertoning van zijn internationale festivalsucces FRANKENSTEIN´S ARMY. 1945: Russische soldaten trekken Duitsland binnen. Ze stuiten op een geheim Nazi-laboratorium en de zombie-experimenten van een zekere Dr. Victor Frankenstein….

Toegang:  Korte Filmselectie: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Frankenstein’s Army: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Kaarten aan de kassa
www.offscreen.be

mt_ignore: Richard


AMSTERDAM 19 DECEMBER
De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

 • 10.00 uur    Pitching Contest. Acht jonge filmmakers proberen de jury en het publiek enthousiast te maken voor hun nieuwe filmideeën. De winnende pitch krijgt ondersteuning in de vorm van een één-op-één werksessie met de Nederlandse scenarist en regisseur Chris W. Mitchell (SÜSKIND, FRANKENSTEIN´S ARMY, DE POEL, THE WINDMILL).
 • 12.30 uur    Masterclass Rob’s Propshop. Erik en Rob Hillenbrink, de winnaars van een Kouden Kalf voor zijn veertig jaar bestrijkende carrière als Nederlands belangrijkste leverancier van props, animatronics, dummies, models en special (make-up) effects komen laten zien hoe je speciale make-up effecten creëert en vertellen over hun belevenissen op de set van onder meer THE HUMAN CENTIPEDE, BORGMAN en vrijwel alle films van Dick Maas.
 • 14.15 uur    Korte films, eerste blok.
 • 16.30 uur   Korte films, tweede blok.
 • 18.45 uur   Workshop distributie en promotie. Helmut Ramak (Effiecient) geeft een speciale workshop voor iedereen die zijn of haar film (bijna) af heeft. Hoe distribueer je je film? Waar kun je ‘m vertonen? Festivals? VoD? DVD?  TV? Tips en adviezen voor jonge filmmakers!
 • 20.00 uur Bekendmaking van de winnaar van de Amsterdamse Publieksprijs. Daarna worden de twee Vlaamse en de twee Nederlandse finalisten niet langer in spanning gehouden en vertelt de jury wie de winnaar is van de Meet Your Maker 2015 Award.
 • 20.30 uur    Speciale Belgische gast: horrorregisseur Jonas Govaerts.
 • 22.00 uur     Aansluitend, uiteraard, een vertoning van WELP. Sam, een teruggetrokken twaalfjarige jongen, is met de scouting op kamp in de Ardennen. Is hij de enige die doorheeft dat het kampvuurverhaal over het wilde kind Kai geen legende is? Dat er een moordenaar rondwaart in de bossen?

Toegang: Ochtend en middagdeel, online: €14,-
Avond/Welp: online €8,-
Voorverkoop


mt_ignore: JOnas

ALLES OP EEN RIJTJE

10 december
Cinema RITCS

Antoine Dansaertstraat 70, Brussel

Aanvang: 13.00 uur
Toegang:  Korte Filmselectie: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Frankenstein’;s Army: €5,- (studenten, CJP en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel, €2,-)
Kaarten aan de kassa
Meer info

19 december
De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

Aanvang: 10.00 uur
Toegang: Ochtend en middagdeel, online: €14,-
Avond/Welp: online €8,-
Voorverkoop

Meet Your Maker! wordt mede mogelijk gemaakt door BesteBuren, het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!