kingsman
kingsman
Voorpret
19 september 2017

It’s all about the music!

kingsman VOORPRET | KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE (Matthew Vaugn, 2017) draait vanaf deze week in de bioscoop. De eerste film uit 2014 had een heerlijke scène met muziek van de band Lynyrd Skynyrd; in de Voorpret kijken we naar andere iconische scènes die net dat beetje extra krijgen door de juiste track!

 

 

Free bird!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Als je als Britse superspion wordt geconfronteerd met allerlei religieus gespuis zit er maar een ding op: je automatische pistool tevoorschijn halen en het volume van Lynyrd Skynyrd op elf zetten.

 

Dat groene zakje uit Holland

Alleen de beste hits op K-Billy Super Sounds of the Seventies, zelfs al zijn die van een Nederlandse gast die je trommelvlies onherstelbaar heeft beschadigd met Una Paloma Blanca. In Amerika weten ze gelukkig nog niet wat voor wandaden George Baker de muziekgeschiedenis heeft aangedaan. Ze zien alleen maar de stoere mannen in zwarte pakken in RESERVOIR DOGS (Quentin Tarantino, 1992) voor zich wanneer ze dat onvergetelijke gitaarrifje horen.

 

Now go home and get your fucking shinebox!

Bij wijze van een in memoriam voor Frank Vincent kunnen we deze scène uit GOODFELLAS (Martin Scorsese, 1990) natuurlijk niet laten schieten. Nadat Joe Pesci door de opschepperige gangster Billy Batts werd uitgemaakt voor fucking schoenpoetsertje, zint de opvliegende Italiaan op wraak. Op de klanken van Donovan’s Atlantis wordt Batts tot moes geslagen.

 

Their early work was a little new wave for my taste…

Ah, de jaren tachtig! Huey Lewis and the News was de beste band OOIT en dat hoorde je natuurlijk terug in BACK TO THE FUTURE (Robert Zemeckis, 1985) met The Power of Love. Wat? Geloof je me niet? Laat je overtuigen door muziekliefhebber Patrick Bateman die Hip to Be Square op zijn stereo afspeelt. Bateman weet tenminste waar hij het over heeft. En als je het niet met hem eens bent…

 

Highschool hit

Nog meer jaren tachtig in deze prachtige scène. Tears for Fears’ Head over Heels is het perfecte liedje voor een kennismaking met de hiërarchische wereld van een Amerikaanse high school: pestkoppen, mooie meisjes, coole docenten, de strenge rector en natuurlijk onze held Donnie Darko.

 

Dag paardjes

Geef nou maar toe. Soms heb je van die momenten dat je lekker naakt voor de spiegel wil dansen, toch? In SILENCE OF THE LAMBS geniet Jame Gumb oftewel Buffalo Bill van Q Lazzarus en Goodbye Horses. Dit wordt heerlijk nagedaan door Jay en Silent Bob in CLERKS II (Kevin Smith, 2006). 

 

Zombie queen!

In de films van Edgar Wright speelt muziek altijd een belangrijke rol, zo ook in SHAUN OF THE DEAD (2004). Daar zit je dan in een pub terwijl een horde halfdoden buiten staat te wachten. Gelukkig is er een jukebox met inspirerende muziek die je door elke benarde situatie helpt.

 

Mr. Blue Sky

Wij vonden de kleine Groot natuurlijk al schattig, maar in de openingsscène van GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2 (James Gunn, 2017) blijkt hij ook nog eens goed te kunnen dansen. Het boommannetje gaat uit zijn dak bij Electric Light Orchestra’s Mr Blue Sky. Ondertussen vechten de andere Guardians tegen een buitenaards tentakelmonster, maar dat mag de muzikale pret niet drukken.

 

 

 

19 september 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!