Voorpret: Koude Oorlog

Lees meer: Atomic Blonde ps 1 jpg sd low 2017 Focus Features LLC All Rights Reserved VOORPRET| De heldin van ATOMIC BLONDE slaat zich een weg door Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Wij kijken daarom terug naar de strijd die in de bioscoop en op TV plaatsvond tussen het communistische Oosten en het kapitalistische Westen. 

De poppen aan het dansen

Lees meer: Annabelle Creation 2017 Warner Bros Pictures All rights reserved VOORPRET | ANNABELLE uit 2014 maakte niet al te enthousiast, maar over het vervolg ANNABELLE: CREATION  klinken positieve geluiden. Ikzelf zit er sowieso klaar voor, want ik heb een zwak voor poppen in horrorfilms. Hier tien tips voor lekker enge poppenpret!

Valar Morghulis!

Lees meer: Dany posterVOORPRET | Het is tijd voor een flinke portie tieten en draken, zoals acteur Ian McShane ooit spottend opmerkte. GAME OF THRONES gaat deze week weer van start en dat betekent dat er vast weer iemand de pijp uitgaat. Daarom bij Voorpret de beste sterfscènes (met speciale dank aan gif-meister Bram Roza)!

Apen en de apocalyps

Lees meer: War of the Planet of the ApesVOORPRET | Hou die superhelden en robots maar bij je: sinds RISE OF THE PLANET OF THE APES (Rupert Wyatt, 2011) zorgen apen voor de meest consistente kwaliteitsblockbusters. Deze week verschijnt het derde deel in de Planet of the Apes-reboot serie, WAR FOR THE PLANET OF THE APES. We blikken terug op een aantal mogelijke inspiratiebronnen.

Opgejaagd!

Lees meer: Baby Driver ps 1 jpg sd low 2017 TriStar Pictures Inc and MRC II Distribution Company L P All Rights Reserved VOORPRET | Deze week scheurt BABY DRIVER de bioscoopzaal in. Hier bij Voorpret razen we in sneltreinvaart door de filmhistorie op zoek naar allerlei door adrenaline doordrenkte achtervolgingsscènes.

Nieuwe King-verfilmingen op komst

Lees meer: The Mist posterVOORPRET | Mooie tijden dienen zich aan voor fans van Stephen King. THE MIST is het begin van een jaar vol nieuwe, veelbelovende adaptaties. De meester zelf is alvast enthousiast. Via zijn Twitteraccount liet hij het volgende noteren: “Believe it or not, they all look awesome.” Als dat geen voorpret is!

When animals attack!

Lees meer: 47 Meters DownVOORPRET| Het is weer bijna Shark Week en vanaf donderdag duikt in 47 METERS DOWN ook een grote haai op die twee duikers terroriseert. Wij trakteren je alvast op tien gevaarlijke maar vooral hilarische beesten die helemaal losgaan op het witte doek.

Superheldinnen

Lees meer: Wonder Woman Warner Bros Ent All Rights Reserved VOORPRET | In Nederland en België is WONDER WOMAN nog niet eens uit, maar in de rest van de wereld bracht de film al onverwacht veel geld op. Hopelijk leidt dat tot meer films en series met vrouwelijke stripheldinnen in de hoofdrol. Wij hebben alvast een paar ideeën!

Universal Monsters Crossovers

Lees meer: The MummyVOORPRET | Eén film is niet meer genoeg, tegenwoordig tel je pas mee als je een heel filmuniversum hebt. Dus start met THE MUMMY vanaf 8 juni de poging van Universal om hun bekende filmmonsters à la Marvel in één universum te stoppen. Maar zo nieuw is dat niet, er zijn in de geschiedenis al aardig wat films geweest waar de bekende Universal-monsters samen te zien waren.

Voorpret: Dubbelzien

Lees meer: twin peaks poster laura palmerVOORPRET | It's happening again. 25 jaar na het aflopen van de twee originele seizoenen (1990-1991) en de bijbehorende film FIRE WALK WITH ME (1992) is het fenomeen terug van weggeweest: TWIN PEAKS. En omdat we zo blij zijn dat David Lynch nogmaals terugkeert naar het mysterieuze bergstadje, zetten we 9 van z'n inwoners, die ook in ander werk van de excentrieke regisseur opdoken, nog eens op een rijtje.

Alien Voorgangers

Lees meer: It the terror from beyond spaceVOORPRET | Vanaf 18 mei is de Xenomorph weer terug in de bioscoop, een monster dat sinds zijn eerste verschijning in ALIEN (1979) niet meer weg te denken is. De film is een inspiratie geworden voor velen, máár: de makers zelf hebben zich ook flink laten inspireren. Hier is een lijstje met films die op de een of andere manier als inspiratie hebben gediend voor de allereerste ALIEN.

Tien keer brainpower

Lees meer: sense8 season 2 netflix posterVOORPRET | Twee jaar geleden verscheen het eerste seizoen van de serie SENSE8, van de Wachowski’s, over acht mensen van over de hele wereld die via hun geest met elkaar in verbinding staan. Afgelopen december kregen we een spectaculaire kerstspecial en vanaf 5 mei staat dan eindelijk het tweede seizoen op Netflix. Hier zijn een aantal voorbeelden die laten zien hoe veel er met hersenen gedaan kunnen worden.

Tien keer sagen en legendes

Lees meer: American Gods PosterVOORPRET | Ter ere van de start van de nieuwe serie van Bryan Fuller AMERICAN GODS maakt Theodoor Steen een lijst met tien moderne updates van folkloristische verhalen.

Bon appétit!

Lees meer: Bon appetitVOORPRET| Voor de fijnproevers: RAW van Française Julia Ducourneau draait vanaf 27 april in de Nederlandse bioscoop. Malse konijnenniertjes zijn in de film de voorbode van diverse andere vleselijke genoegens van een hongerige studente. Hier zijn, ter voorbereiding, alvast acht gore eetscènes. Plus een toetje.

Tien keer Zuid-Korea

Lees meer: Train to BusanVOORPRET | Spring deze week op de TRAIN TO BUSAN, in de bioscoop of bijvoorbeeld zaterdagnacht tijdens ons jubileumfeest. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreanen Hollywood ver achter zich laten qua durf en inventiviteit. Daarom, bij wijze van voorpret, hier een lijst van Zuid-Koreaans genrefilms die je gezien moet hebben.

Tien keer op de vuist

Lees meer: Iron Fist posterVOORPRET | Vanaf 17 maart 2017 staat het gehele eerste seizoen van MARVEL’S IRON FIST op Netflix. Over Danny Rand met zijn magische vuist, de laatste van de vier superhelden die New York veilig houden. Later dit jaar zal daar anti-held the Punisher ook nog bij komen. Hoewel zijn vuist legendarisch is, is Danny Rand niet de enige die graag zijn handen vuil maakt.

Voorpret: Apen

Lees meer: Kong Skull IslandVOORPRET | King Kong schittert weer op het witte doek in KONG: SKULL ISLAND. De grote aap is weer uit de mouw dus tijd voor apenstreken, aapjes kijken, een broodje aap... ehh, maar goed een lijst met apen dus.

Voorpret: Klauwen!

Lees meer: LoganVOORPRET | Vanaf donderdag 2 maart slaat Hugh Jackman in LOGAN – waarschijnlijk - voor de allerlaatste keer met zijn zes iconische klauwen in het rond. In dit laatste avontuur op het witte doek krijgt de populairste mutant uit de X-MEN franchise met X-23 hulp van een extra setje scherpe nagels. Ter ere van deze zwanenzang van Wolverine bespreken wij tien andere iconische filmklauwen.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer