Slagschaduw-21
Slagschaduw-21
Nieuws
17 augustus 2013

Slagschaduw #21

Slagschaduw-21 Trillend van de filmkoorts: al teveel gezien, te vaak en in doorwaakte nachten. Schaduwen op de muur. Flakkerende beelden in het achterhoofd. Af en toe haalt de cinefiele junk wel eens een beeld, een scène of zelfs een hele film door elkaar. Columnist Basje Boer doet het opzettelijk. Welke twee films doemen vannacht op in haar delirium?


Masker

Een bus rijdt met geweld een bank binnen. Daar staat een gemaskerde boef net de tassen met dollarbriefjes te verzamelen, te midden van muisstille en doodsbange gijzelaars, die door de ruimte verspreid op de grond liggen.

De chauffeur van de bus springt tevoorschijn, ook hij draagt een masker. Samen beginnen de bankovervallers de tassen met geld de bus in te laden. Zodra dat gebeurd is, schiet de boef de chauffeur van de bus met een achteloos gebaar neer.

De laatste tas gaat de bus in. Een van de gijzelaars laat nu van zich horen. Boos is hij. Wat er met hem gebeurt, kan hem niet meer schelen. “Waar geloof jij dan in?” vraagt hij de boef met het masker.
De gemaskerde man loopt op de gijzelaar af. De ogen in het masker staan wijd open. Hij haakt zijn vingers in zijn mond en maakt een jammerend geluid dat allengs overgaat in een zacht gegil. Hij schudt met zijn hoofd, zijn hele lichaam trilt. Hij trekt aan zijn oor, een pruik valt van zijn hoofd. Het masker breekt in blokken uit elkaar en schuift netjes als een ladekast open. Een stuurs gezicht komt tevoorschijn.

De man op de grond kijkt toe, zijn ogen groot van angst. De boef houdt zijn masker als een trofee voor zijn borst. Even is het stil. Dan gooit hij het masker onverwacht naar de gijzelaar: “Vangen!” Hij rent weg, springt de bus in en rijdt de bank uit, een ravage achterlatend.

Om welke twee films gaat het hier? Mail je antwoord naar: [email protected]. De oplossing geeft Basje Boer in de eerste week van oktober. Heb je één of beide antwoorden goed dat stijg je in ons algemeen klassementMeer puzzelen? Bekijk hier alle vorige afleveringen van Slagschaduw.

© Basje Boer
17 augustus 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!