SCHOKKEND NIEUWS

Extra dikke Kingsize King Special!

De aanleiding voor het extra dikke nummer zie je meteen op de schitterende cover van Erik Kriek: schrijver Stephen King wordt op 21 september zeventig jaar! Schokkend Nieuws eert de vader van o.a. CARRIE, CHRISTINE, CUJO en IT met een dikke special. Onze Julius Koetsier reisde speciaal naar Los Angeles om een interview te doen met de castleden van de nieuwe IT (vanaf 6 september in de bioscoop). Roel Haanen wist de man te interviewen die vele King-verhalen verfilmde; Mick Garris regisseerde onder meer THE STAND en de televisieversie van THE SHINING. De Nederlandse horrorschrijver Martijn Adelmund (Max Havelaar met Zombies) vertelt in een speciaal voor SN geschreven essay welke tien dingen hij leerde van Stephen King. En er is meer King. Veel meer. Teveel om op te noemen.

Want we moeten natuurlijk ook nog vermelden dat SN #127 vooruitblikt op THE DARK TOWER (Vanaf 23 augustus in de bioscoop), THE BEGUILED (NL: 7 september, BE: 20 september) en het verrukkelijke B-movie, Underground en Trash Filmfestival in Breda vanaf 30 augustus. Dat mag je allemaal niet missen!

Liever lekker lui iets thuis laten bezorgen? We bespreken ook weer de nodige obscure dvd’s en Blu-rays. THE ASSASSIN bijvoorbeeld, en Vincent Price’ waanzinnige rol in  TOWER OF LONDON.  Groovy sixties-cinema in BLOW-UP en OBSESSIONS, aziatisch geknok in COPS VS THUGS en DRUNKEN MASTER en vier akelige gevalletjes huisvredebreuk in HOUSE I t/m IV. Over de discofilm THE APPLE durven we helemaal geen uitspraken te doen. Mike Lebbing recenseerde ALMOST HUMAN / MILANO ODIA: LA POLIZIA NON PUÃ’ SPARARE en Barend de Voogd had een interview met de maker daarvan, Umberto Lenzi, over zijn genadeloze politiefilms uit de jaren zeventig.

Abattoir, soundtracks, boeken, Kino Cadavre, Oud Papier, de strips… Schokkend Nieuws is weer vertrouwd goed gevuld. Minder vertrouwd zijn natuurlijk de filmculturen die we in onze rubriek Terra Incognita bezoeken. Sebastiaan Luiten neemt onze deze keer mee naar Indonesië voor goona-goona en LADY TERMINATOR!

Nieuwsgierig geworden? Schokkend Nieuws #127 ligt vanaf aankomend weekend in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Alleen dit ene nummer downloaden kan ook:

Bestellen als E-book (€2,95)
{nicedownloads:51}

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!