SCHOKKEND NIEUWS

Feest! 25 jaar Schokkend Nieuws

Schokkend Nieuws werd in april 1992 opgericht. Vijfentwintig jaar en 124 nummers later is “al jaren het leukste blad van Nederland” (Martin Koolhoven) uitgegroeid tot een prachtig filmmagazine en nog altijd schokkend goed op de hoogte van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult.

Tijd dus voor een feestje! Kom het ook vieren: 25 jaar recensies, reportages, interviews (Clive Barker, Dario Argento, Forrest J. Ackerman, Tobe Hooper, Joe Dante, David Cronenberg, James Wan, Guillermo del Toro…) en liefde voor de betere (én de slechtere) genrefilm! Iedereen is van harte welkom!

Army of Darkness

1 april 2017
FEEST!
25 jaar Schokkend Nieuws

18.30 UUR | FOYER
FILMQUIZ

‘Zet de Human Centipede in de juiste volgorde.’ Wie bij de vorige editie was, weet dat de Schokkend Nieuws-filmquiz zowel hilarisch als hondsmoeilijk wordt! Er zijn mooie prijzen! Schrijf je snel in (teams van 2-4 personen), want vol is vol.
Vol! Deelname is niet meer mogelijk. Je kunt de teams uiteraard wel komen aanmoedigen!

21.00 | KRITERION 1
ARMY OF DARKNESS

‘Klaatu Barada N… Necktie… Neckturn… Nickel..’ Het gestuntel van Bruce Campbell met het Boek der Doden was een van de hoogtepunten van ons geboortejaar 1992. Na een kort feestelijk voorprogramma kun je genieten van Sam Raimi’s splatstick – op 35mm natuurlijk! ‘Hail to the king, baby!’
Toegang: € 9,50. Student/stadspas € 8,00. Cineville gratis. Engels gesproken, geen ondertiteling.

foto podcast acht21.30 UUR | FOYER
PODCAST LIVE!

De maandelijkse Schokkend Nieuws podcast voor een live publiek opgenomen vanuit Kriterion en óók te volgen via Facebook Live! Presentatoren Basje Boer en Tim Koomen praten met diverse gasten over filmjaar 1992.
Gratis

00.00 UUR | KRITERION 3
TRAIN TO BUSAN

De tweede film is net uit in Nederland! Met dank aan distributeur Splendid. Het Zuid-Koreaanse TRAIN TO BUSAN / BUSANHAENG herinnert  ons eraan dat er voor twee uur filmplezier op hoge snelheid maar twee dingen zijn er écht toe doen: een geldig treinkaartje en zombies!
Toegang: € 8,00. Cineville gratis. Koreaan gesproken, Nederlandse ondertiteling.

Muziek: DJ Dirty Shirt, DJ Fulci en Radio Laurie

TraintoBusan Trailer2 ogCombi-tickets (beide films): €15,00
Telefonisch reserveren kan vanaf 13 maart: 020-6231708

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!