tgifjasonkerst
tgifjasonkerst
TGIF
23 december 2016

Thank God It’s Friday 23 december



tgifjasonkerstTGIF | Het is kerst! In deze laatste Thank God It’s Friday van 2016 sluiten we het jaar af met een flinke lading STAR WARS, SPIELBERG, SCREAM en SILENT NIGHT door Chewbacca. Fijne feestdagen!



ROGUE ONE | Het is eind december, bijna kerst. Oftewel: we hebben het nog steeds over de nieuwe STAR WARS. De hilarische recensies komen binnen, velen zijn dol op ROGUE ONE – A STAR WARS STORY, terwijl anderen (zoals ondergetekende) erg weinig met de film konden. Sommigen spreken zelfs van de beste film sinds EMPIRE STRIKES BACK. ROGUE ONE is in ieder geval een verfilming van de openingstekst van de originele STAR WARS, hoewel ROGUE ONE zélf  dan weer juist de enige film is zonder die kenmerkende openingstekst. Hoewel ROGUE ONE en STAR WARS bijna naadloos op elkaar aansluiten, blijft men benieuwd naar wat er verder nog tussen de twee films is gebeurd. Zou er nog meer te vertellen zijn? Zou Felicity Jones alsnog in een vervolg verschijnen? Kleine kans, maar speculaties en geruchten zijn er genoeg. Een groot deel van de geruchten rond ROGUE ONE bleek overigens niet waar te zijn. En zelfs bepaalde momenten in de trailer bleken helemaal niet in de film te zitten. Fans willen hoe dan ook álles weten over hun geliefde filmuniversum en dus wordt elke acteur in de nieuwe film het hemd van het lijf gevraagd.

STAR WARS | En zo zagen we  nog één keer Darth Vader in actie komen, hoewel we nog steeds niet weten waar die knoppen op zijn borstkas nu voor zijn. Toch was het voor velen genieten om de bekende Sith weer te zien en die legendarische theme opnieuw te horen. Nu is het tijd om vooruit te kijken, naar de volgende avonturen. Er volgen nog nieuwe episodes en nieuwe spin-offs, zoals bijvoorbeeld een Han Solo solofilm. Zo kan Disney nog wel wat jaren doorgaan met STAR WARS . Misschien een Yoda spin-off, waarin hij bezoek krijgt van andere Muppets? Desnoods gooien ze de hele look om en vertellen ze het verhaal nog een keer. Maar eerst zitten we in 2017 klaar om te zien hoe het verder gaat met Rey, Finn en Kylo Ren. Talloze fans kunnen in ieder geval al zeggen dat zij een piepklein rolletje in de nieuwe film hebben.



MOVIES | Mocht je nu ook graag willen meespelen in een film? Wes Anderson  zoekt nog stemacteurs. Ben jij dus iemand met een epische stem of lach – zoals legende Tim Curry – dan is dat misschien iets voor jou. Goede stemmen en sound effects zijn belangrijk, zo bleek ook toen per ongeluk een trailer van THE MUMMY werd geplaatst waaraan een deel van de sound effects en muziek ontbrak. Men probeert de video’s uit alle macht weer offline te krijgen, maar het internet smult er teveel van en er wordt flink mee geknutseld. Desondanks kijken we stiekem wel uit naar die film en zo zijn er nog talloze films in 2017 waarnaar we halsreikend kunnen uitkijken. Wat te denken van WONDER WOMAN of THE JUSTICE LEAGUE? Kunnen die films de slechte smaak van het extreem magere SUICIDE SQUAD wegnemen? Het is te hopen voor DC, want ze kunnen wel eens een film gebruiken met goede recensies. Nog even en een goede DC film wordt net zo uniek als een goede gameverfilming. Verder kijken we uit naar weer een mooi rijtje horrorfilms. Wat was jouw favoriete horror van 2016? Vanaf aankomende zondag publiceren we op onze site de persoonlijke favorieten van de Schokkend Nieuws-medewerkers. Verder was 2016 het jaar dat Steven Spielberg zeventig jaar oud werd en dus was er van alles te doen op het internet rond de filmmaker. Wat te denken van deze ongebruikte posters voor JURASSIC PARK? Of een lijstje van de beste films van de man? Uiteraard staat JAWS er ook op, nog steeds de beste haaienfilm aller tijden. Hoewel THE SHALLOWS geen slechte poging was.



SCREAM | Er was nog een verjaardag in 2016: SCREAM van Wes Craven bestond dit jaar namelijk twintig jaar. De film wordt nog altijd gezien als één van de beste meta-horrorfilms aller tijden. Twintig jaar later ziet de videotheek uit die film er zo uit. Het masker van Ghostface is inmiddels iconisch, maar toch had het masker er bijna heel anders uitgezien. Niet alleen films als URBAN LEGEND of I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, maar ook bestaande filmreeksen als HALLOWEEN en CHILD’S PLAY lieten zich eind jaren negentig inspireren door de slasher van Craven. Sterker nog, HALLOWEEN H20 gebruikte zelfs precies dezelfde score als SCREAM. Hoe het ook zij, zo geniaal als de soundtrack van THE THING zal het niet snel worden.



SERIES | TWIN PEAKS keert terug en daar zijn we nog steeds enorm blij mee. We ontvangen daarom een kerstcadeau in de vorm van Gordon Cole die een donut eet. Maar er is meer nieuws op het gebied van series. Zo komt er een serie van de erotische thriller SINGLE WHITE FEMALE en wil de maker van MR ROBOT een miniserie maken van METROPOLIS. Intussen zijn de kijkcijfers van THE WALKING DEAD binnen. Tijdens de veelbesproken eerste helft van seizoen 7 was er ineens een daling in de kijkcijfers. Inmiddels lijkt alles weer goed, vooral Jeffrey Dean Morgan als Negan valt kennelijk in de smaak. Je kunt nu zelfs zijn honkbalknuppel Lucille kopen. Verder wordt er gedebateerd over een tweede seizoen voor THE EXORCIST en zijn er nog steeds plannen om TALES FROM THE CRYPT nieuw leven in te blazen. Je weet wel, die serie met die heerlijke intro. Doet me altijd weer denken aan die fantastische eerste speelfilm van TALES OF THE CRYPT: DEMON KNIGHT.

KERST | Tot zover onze TGIF van dit jaar. Ga dus nu lekker bij de open haard zitten en wacht met een kop warme chocomelk tot de Kerstman langskomt. Althans, als je bent zoet geweest. Als je stout bent geweest, komt Liam Neeson je wellicht een bezoekje brengen. Misschien kun je deze Ra’s al Ghul-Kerstman wegjagen door zo hard mogelijk Batman kerstliedjes te zingen. En als dat niet helpt, dan komt Chewie graag bij je langs voor Silent Night. Namens Schokkend Nieuws iedereen fijne feestdagen gewenst!


Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Prettig weekend!

Save

Save

Save

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!