strangerthingstoy
strangerthingstoy
TGIF
12 augustus 2016

Thank God It’s Friday 12 augustus

strangerthingstoyTGIF | Dit weekend gaan we terug naar de jaren tachtig, zien we wat er gaat gebeuren met de DC Extended Universe, duiken we in de vervolgfilms en gaan we dansen tot we erbij neervallen!

TV | Met de populariteit van televisieseries vraag je je af wie er tegenwoordig nog naar films kijkt. Succesvolle series van vroeger als The X-Files keren terug en populaire filmreeksen als STAR WARS lijken ook met het kleine scherm te flirten. Zelfs THE EXORCIST komt eraan in televisievorm. En terwijl we nog een tijdje moeten wachten op de nieuwe Game of Thrones, lijkt men nog meer werk van auteur George R.R. Martin te willen verwerken als televisieserie. Ondertussen improviseert de cast van Rick and Morty er op los en lijkt Sarah Paulson terug te keren naar American Horror Story. De meest besproken televisieserie van dit moment is natuurlijk Stranger Things. Een tweede seizoen is nog niet definitief bevestigd, maar men is al wel bezig met een computerspel en zelfs speelgoed. Terwijl we allemaal wachten op een vervolg, kijken we graag nog even naar de geniale titeldesigners van de serie en luisteren we met plezier naar twee heerlijke tracks uit die serie.



STAND BY ME | Wie helemaal in de sfeer van Stranger Things en de jaren tachtig is, heeft ook genoeg redenen om STAND BY ME weer eens uit de kast te pakken. De film is inmiddels dertig jaar oud en er zijn nog steeds genoeg leuke feitjes over de film van Rob Reiner te melden. Benieuwd hoe de jonge cast van STAND BY ME er inmiddels uitziet? De acteur die Lard-Ass speelde, kijkt terug op zijn kleine, maar onvergetelijke rol in de film.



DCEU | Het ging deze week uiteraard ook over SUICIDE SQUAD. De film werd behoorlijk matig ontvangen door de critici en dat zorgde er zelfs voor dat fanatieke fans een petitie startten tegen Rotten Tomatoes. Sommige fans pakken het anders aan en maken hun eigen – erg geslaagde – fanfilm over The Joker en Harley Quinn. De ophef rond de nieuwste film van DC blijft maar voortduren. Zo wordt regisseur David Ayer ervan beschuldigd dat hij teveel heeft afgekeken van de Zuid-Afrikaanse band Die Antwoord. Ondertussen druppelen de verhalen over de problematische productie ook nog steeds binnen. Met al die negatieve geluiden rond SUICIDE SQUAD en BATMAN V SUPERMAN, eerder dit jaar, vraag je je toch af wat er nu gaat gebeuren met de DC Extended Universe. Volgens acteur Ezra Miller, die The Flash speelt, bieden alle negatieve geluiden vooral motivatie.  Volgens hem wordt THE FLASH een ‘extreem leuke film‘. DC gaat ook gewoon lekker door, zo is men zelfs bezig met een MAN OF STEEL 2.



SEQUELS EN REMAKES | Hevige kritiek sluit een vervolg dus allesbehalve uit. Sterker: als het aan Miles Teller ligt, doet hij gewoon mee aan FANTASTIC FOUR 2. Brad Pitt is ook niet bang voor een vervolg op WORLD WAR Z en wil het liefst dat David Fincher gaat regisseren. Dat willen we allemaal wel, lijkt me. Verder zijn de zombies van RESIDENT EVIL weer terug, mag Jason Voorhees hopelijk weer eens verschijnen en zelfs Narnia, waar het lange tijd doodstil was, krijgt weer nieuw leven. Een film waar niet snel een vervolg van lijkt te komen is de nieuwe GHOSTBUSTERS. Ach, Hollywood kennende, zal er over een paar jaar wel weer een nieuwe remake verschijnen. En men is sowieso nog niet klaar met remakes met vrouwen; de cast van OCEAN’S EIGHT is aangevuld met Rihanna en Anne Hathaway en Rebel Wilson gaat spelen in de remake van DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS. Soms kan het wel erg lang duren voor een remake van de grond komt, zoals bijvoorbeeld in het geval van THE CROW. Inmiddels gaan er geluiden rond dat Jason Momoa in gesprek over de hoofdrol. Ook de remake van SUSPIRIA laat lang op zich wachten en, als het aan Dario Argento ligt, wachten we nog heel lang.

VHS | Ook in Japan is men dol op sequels en reboots. Hun favoriete filmmonster komt eraan gestampt – groter dan ooit – en Sadako en Kayako gaan binnenkort met elkaar op de vuist. Arme Sadako heeft het niet makkelijk nu in Japan de laatste producent van videorecorders gestopt is. Ook de rasechte liefhebber en verzamelaar wil natuurlijk niet dat de videoband ooit echt verdwijnt. Want wie is er niet groot geworden met al die prachtige horrorcovers in de videotheek? Zou je ze nog herkennen? Velen van ons hebben hun jeugd doorgebracht in de videotheek – sommigen moesten  zelfs voor voor straf naar horror kijken – maar minder zijn we daar niet van geworden. Sterker, er is goed nieuws voor liefhebbers van lekkere pulp; we blijken allemaal behoorlijk intelligent te zijn! Dus vooral doorgaan met troep kijken!



DANSEN | We sluiten dit keer af met wat muziek. Zet die speakers op maximale volume en ga dansend en swingend het weekend in!

 Hou je niet van Lionel? Dan lekker headbangen op deze versie van de openingsmuziek van STAR WARS.
Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Prettig weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!