dad of the dead
dad of the dead
TGIF
8 juli 2016

Thank God It’s Friday 8 juli



dad of the deadTGIF | Het weekend staat voor de deur en dat vieren we onder andere met de terugkeer van bekende filmmonsters, de invloed van horror op filmregisseurs en een combinatie van Game of Thrones en STAR WARS. Oh ja, en Patrick Stewart zingt een liedje!



GAME OF STAR WARS | Ik deed net een test om te zien of ik toevallig een Terminator ben. Helaas niet. Dus deed ik maar een kleine STAR WARS kennisquiz en had slechts acht van de twintig vragen goed. Darth Vader was terecht erg teleurgesteld. Desondanks weet ik inmiddels wel hoe groot een Star Destroyer is en heb ik een goed beeld van hoe de special effects van THE FORCE AWAKENS zijn gemaakt. Ik weet zelfs hoe personages uit Game of Thrones er uit zouden zien als ze in een STAR WARS film zouden zitten. Best epic, als je het mij vraagt.  Ook ter promotie van Game of Thrones zijn er van die interessante video’s gemaakt over de special effects. Het is duidelijk dat er veel geld wordt gestoken in de populaire serie, maar volgens mij kan Game of Thrones ook prima voor een wat lager budget gemaakt worden. Eenvoudig en minimalistisch is soms veel beter, dat bewijzen ook deze kleine GIFs, die je vliegensvlug vertellen wat er gebeurde in seizoen zes. Liefhebbers van de show vallen in een zwart gat nu het seizoen is afgelopen. Wat nu? Het duurt immers nog wel even voordat seizoen zeven komt. Op een televisieserie van THE WARRIORS moeten we ook nog even wachten (maar het goede nieuws is: hij komt wel) en we wachten ook al een tijdje met smart op de terugkeer van Twin Peaks. Gelukkig is er al wat muziek om vast in de sfeer te komen.



HORROR | Komt er verder nog iets bijzonders aan op het gebied van televisie? Het antwoord is: Groovy! De terugkeer van Ash en de Deadites is altijd goed nieuws. Wie wil er bijvoorbeeld niet een bordspel van EVIL DEAD 2? Die film is trouwens het ondode bewijs dat sequels van horrorfilms soms erg goed kunnen zijn en zelfs hun voorganger kunnen overtreffen. Er zijn nog genoeg horrorfilms die best een leuke sequel kunnen gebruiken. Laten we dus vooral hopen op veel nieuwe horrorfilms, want horrorfilms zijn inspiratie voor iedereen. Net als hun makers, trouwens; regisseur Mario Bava inspireerde bijvoorbeeld talloze filmmakers: van Francis Ford Coppola (de man wiens horrorfilm DEMENTIA 13 wordt gerestaureerd), Brian de Palma tot John Carpenter (u weet wel, het genie achter heerlijke films als BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA). Carpenter heeft echter weinig goede woorden meer over voor de horrorfilms van vandaag de dag. Volgens Carpenter – die gaat meewerken aan de elfde HALLOWEEN – wordt alles teveel uitgemolken. Aangezien er binnenkort weer een nieuwe film in de SAW franchise wordt opgenomen, zal dat nog wel even zo blijven. What’s next, een vervolg op THE BABADOOK?

MONSTERS | Met Michael Myers en Jigsaw in de startblokken, zijn de oude filmmonsters weer terug van weggeweest. Herken je ze allemaal nog? Ook de Xenomorph maakt binnenkort zijn opwachting in ALIEN: COVENANT en keert – hopelijk – daarna snel terug in ALIEN 5, waarna we deel 3 en 4 schijnbaar mogen vergetenMaar als eerste zien we de welbekende Slimer uit GHOSTBUSTERS binnenkort terug – met een vrouw? Er is nogal wat te doen geweest over de vrouwelijke versie van GHOSTBUSTERS, maar wisten jullie dat Slimer oorspronkelijk ook door een vrouw werd gespeeld? Ook Pennywise de clown keert na zeventien jaar terug. Iedereen weet dat clowns doodeng zijn, dus dat zit wel goed. Hoewel ik vroeger zelf gek genoeg vooral bang was voor drijfzand.



ZOMBIOGRAFIE | Er is nog een bekend horrorpersonage dat we terug gaan zien: Bub, de slimme, militaire zombie uit DAY OF THE DEAD, keert terug in een nieuwe remake. Als die film op zijn minst maar beter is dan die verschrikkelijke remake uit 2008. Voor wie de oorspronkelijke Bub 31 jaar na dato in make-up wil zien: hier is een foto uit 2016 van Sherman Howard als Bub, samen met Tom Savini en George A. Romero. Zoals bekend krijgt deze laatste een ster op de Hollywood Walk of Fame en is het nu hopen dat die fictieve biopic met Robert Englund als ‘Dad of the Dead’ er ook komt. Die fanart teaserposter blijft interessant.



SUPERHELDEN | Dat doet me denken aan de fanposter voor een Stan Lee biopic, die onlangs verscheen. Daarin zien we Bryan Cranston als de bekende bedenker van talloze superhelden. Sowieso zijn de uitspattingen van fans vaak geestig om te zien, zoals deze creatieve poster voor DEADPOOL 2. Ook acteurs die superhelden vertolken plaatsen soms geestige berichten op social media om iets aan te kondigen. Maar voor wie denkt dat het alleen maar leuk is om een superheld te spelen, denk nog maar eens goed aan die oncomfortabele pakken. We sluiten deze Thank God It’s Friday af met de grootste superheld op deze planeet: Patrick Stewart. Naast Picard en Xavier is deze opperbaas ook nog eens een voortreffelijke, charismatische cowboyzanger.


Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!