deathgasm dick
deathgasm dick
TGIF
1 januari 2016

Thank God It’s Friday 1 januari

deathgasm dickTGIF | Schokkend Nieuws wenst iedereen een goed nieuw jaar en trapt het allereerste weekend van 2016 af met een mooie verzameling linkjes!



DIT WAS 2015 | Zoals gebruikelijk aan het begin van een nieuw jaar wordt de balans opgemaakt. Overal (zoals natuurlijk bij Schokkend Nieuws) worden toplijsten van 2015 gemaakt en iedereen deelt zijn persoonlijke top 10. Prijzen worden uitgedeeld en men is druk met de voorbereidingen voor de Oscars. En natuurlijk wordt er ook gekeken naar alle mensen die we zijn verloren in dat jaar. En zeker voor de horrorwereld zijn er veel grote namen heengegaan. Mensen als regisseur Wes Craven, legende Christopher Lee, moeder van Jason Betsy Palmer, de originele Leatherface Gunnar Hansen, horroracteur Tom Towles, worstelaar Roddy Piper of heel recentelijk nog Lemmy Kilmister van Mötorhead. Maar ook de science-fiction fans moesten in 2015 afscheid nemen van een grote held; Leonard Nimoy, de enige echte Spock.



STAR WARS | Je kunt het niet over 2015 hebben en niet praten over STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. We hebben het er al héél veel over gehad, maar nog steeds praat iedereen over die grote klapper van eind 2015. Is Rey bijvoorbeeld een Mary Sue? En wie is Rey überhaupt? En weten we inmiddels wie Snoke is? Overigens worden de geruchten en positieve reacties net zo veel besproken als de talloze minpunten en vele plotholes van de zevende STAR WARS. 



Desondanks blijft men dol op de franchise en blijven de linkjes met STAR WARS maar komen. Van een moderne trailer voor THE EMPIRE STRIKES BACK tot een video waarin de cast van STAR WARS het nummer Stayin’ Alive van de Bee Gees zingt. Ooit gedacht om STAR WARS gecombineerd te zien met David Beckham, Daft Punk en Snoop Dogg? Verder verschijnen er weer talloze unieke foto’s, toffe matte paintings en zelfs een hele oude foto van Harrison Ford voordat hij Han Solo werd. Want ja, STAR WARS zal Ford hoe dan ook altijd blijven achtervolgen.



HORROR | Horrorfans blikken natuurlijk terug door te kijken naar de allerbeste moordscènes van het jaar. En er zaten weer een paar mooie tussen, zeker de moord met vibrator uit het heerlijk puberale DEATHGASM. Voor liefhebbers van moordpartijen in films, Tarantino is natuurlijk dé meester. En mocht je je kennis over moorden op filmpersonages willen testen, dan is hier een goede quiz. Verder kwam het bijzondere nieuws dat de HALLOWEEN franchise niet langer in handen is van Dimension. Dat zou best goed nieuws kunnen zijn voor de franchise. Als ze voor hun volgende film deze casting doorvoeren, is het helemaal goed. Maar Halloween is niet de enige franchise die gered moet worden. Laten we hopen dat deze filmreeksen goed terecht komen.


HIER IS 2016 | En dan is het nu tijd om vooruit te kijken. Want we hebben nogal wat om naar uit te kijken in 2016, er staan veel grote films op het programma. Van de cynische DEADPOOL tot het grote gevecht in BATMAN V. SUPERMAN. En van dat grote gevecht in X-MEN: APOCALYPSE tot dat andere grote gevecht in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR. En van de mysterieuze DR STRANGE tot … dat grote gevecht in INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE. Oftewel, 2016 zit boordevol grote gevechten. En wie er ook wint .. wij als filmliefhebbers winnen sowieso!



Dat was hem weer voor deze week! Nogmaals een goed 2016 namens Schokkend Nieuws. Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!