Podcast 14: Stephen King

The Dark Tower PODCAST | Met IT en THE DARK TOWER komen er twee langverwachte Stephen King-verfilmingen aan. In deze live-aflevering, opgenomen in het American Book Center in Amsterdam, bespreken Tim, Basje, Jasper en superfan Lieuwe een aantal van de beste verfilmingen... en de slechtste.

In Blast from the Past bespreekt Hedwig VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS, de nieuwe space-opera van Luc Besson, in relatie tot de psychedelische cultfilm BARBARELLA. Erik heeft het in zijn column over de Nederlandse componist Loek Dikker, in het bijzonder de muziek die hij schreef voor Eric Reds BODY PARTS.

Tot slot blikken we vooruit op ANNABELLE: CREATION, een prequel in het CONJURING-universum die, voor een prequel in het CONJURING-universum, verrassend goede recensies krijgt.

Beluister via iTunes of via de Soundcloud player hierboven. Abonneren via iTunes/je podcatcher kan via deze link.


podcasters bank

De redacteuren van het tijdschrift dat al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte is van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy-, anime- en cultfilms schuiven iedere maand rond de tafel om te praten over de classics in het genre én de aankomende bioscoop- en dvd-releases. Iedere aflevering staat een bijzonder thema centraal, komen er twee columns voorbij en voelen we een bijzondere gast aan de tand.

Dit zijn (enkele van) de Podcasters:

Tim Koomen (aka: TimSidious) heeft een studie Filmacademie achter de rug. Als afstudeerfilm produceerde hij de actie-thriller BROKER (David-Jan Bronsgeest, 2015) met Yorick van Wageningen in de hoofdrol. Zijn liefde voor horror begon op zijn dertiende toen hij SCREAM 2 huurde, of misschien begon die al toen hij als zevenjarig jochie per ongeluk HELL NIGHT met Linda Blair zag… Buiten de podcast om werkt hij bij online publisher WAYNE PARKER KENT (jaja... vernoemd naar die bekende comic-helden) en maakt hij horrorfilms. Volg hem via website, Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

Basje Boer is schrijver, filmjournalist en programmacoördinator bij We Are Public. Recent verscheen haar tweede boek, de roman Bermuda bij Nijgh & Van Ditmar. Volg haar via website, Instagram, Twitter en Tumblr.

Jasper ten Hoor is redacteur en recensent bij Schokkend Nieuws, fulltime regisseur en editor bij Het Shot en parttime zuivelverslaafde. Hij zal eromheen draaien, maar stiekem is SORORITY BABES IN THE SLIMEBALL BOWL-O-RAMA zijn favoriete film.  Volg hem via website, Facebook  en YouTube.

Julius Koetsier is filmjournalist, redactielid van Schokkend Nieuws en scenarist. Als Paul Verhoeven een film maakt met Pam Grier, zal hij gelukkig sterven. Volg hem op twitter @juliuskoetsier.

Hedwig van Driel is redactielid van Schokkend Nieuws. Ze ziet voor de podcast in nieuwe releases een mooi excuus om over oude films te praten in haar column Blast from the Past. Verder schrijft ze regelmatig voor Vileine.nl vanuit een feministisch perspectief over televisieseries en houdt ze een eigen blog bij. Voor een goed gesprek over film (en kattenfoto's) kan je haar opzoeken op twitter.

Nadat Erik van ´t Holt in een opwelling de soundtrack van RETURN OF THE JEDI had gekocht, raakte hij op 16-jarige leeftijd  in de ban van filmmuziek. Inmiddels een fanatiek verzamelaar, heeft hij een vaste rubriek in Schokkend Nieuws over filmmuziek en een maandelijkse soundtrack-column op de Podcast.  Je kunt Erik volgen op Instagram en bereiken via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Thierry Verhoeven zag zijn leven op zevenjarige leeftijd ingrijpend veranderen toen hij JURASSIC PARK zag. De liefde voor film is daarna nooit meer verdwenen. Om zijn omgeving wat te ontzien van zijn tomeloze geouwehoer over films, ging hij erover schrijven. Eerst voor zichzelf, toen voor FilmTotaal en vervolgens voor Schokkend Nieuws. Maar geef hem een paar biertjes en een microfoon, en hij praat nog steeds moeiteloos mee.

Misschien vind je dit ook interessant?

Thank God It's Friday, 8 april
  • 08 april 2016
  • By Theodoor Steen

TGIF | Het is weer vrijdag, de laatste uurtjes van de werkweek zijn aangebroken. Wij helpen je met de laatste loodjes met linkjes over o.a STAR WARS, Superhelden, Super...

Thank God It’s Friday 12 augustus
  • 12 augustus 2016
  • By Jasper ten Hoor

TGIF | Dit weekend gaan we terug naar de jaren tachtig, zien we wat er gaat gebeuren met de DC Extended Universe, duiken we in de vervolgfilms en gaan we dansen tot we...

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer