#8 Lord of the Rings

foto podcast acht

PODCAST | Het is alweer 15 jaar geleden dat FELLOWSHIP OF THE RING in de bioscoop verscheen. Om dit te vieren praat Schokkend Nieuws met Pim Hermeling, die de trilogie destijds aankocht voor A-Film. Daarnaast blikken onze redacteuren terug op 2016 en verklappen ze welke genrefilm hun absolute favoriet was. Enjoy!

LORD OF THE RINGS

(Aflevering 8, januari 2017)

In de nieuwe Schokkend Nieuws Podcast vieren we het vijftienjarig bestaan van de LORD OF THE RINGS-trilogie. Tim en Basje spraken Pim Hermeling, die de films aankocht voor A-Film. Het bijzondere verhaal van een stel snotneuzen, in Pims woorden, die door een toevallige loop van omstandigheden opeens de grootste filmtrilogie ooit konden uitbrengen.

Ook blikken we natuurlijk terug op het vorige jaar. Tim, Basje, Julius Koetsier en Erik van 't Holt noemen hun favorieten.

In Blast from the Past legt Hedwig twee post-apocalyptische films naast elkaar: het aankomende INTO THE FOREST en één van de eerste voorbeelden van het genre, PANIC IN THE YEAR ZERO (1962).

Erik van 't Holt bespreekt de rijke geschiedenis van Dracula-soundtracks in zijn muzikale column Duistere Klanken.

Beluister via iTunes of via de Soundcloud player hierboven. Abonneren via iTunes/je podcatcher kan via deze link.


Podcasters

De redacteuren van het tijdschrift dat al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte is van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy-, anime- en cultfilms schuiven iedere maand rond de tafel om te praten over de classics in het genre én de aankomende bioscoop- en dvd-releases. Iedere aflevering staat een bijzonder thema centraal, komen er twee columns voorbij en voelen we een bijzondere gast aan de tand.

Dit zijn (enkele van) de Podcasters:

Tim Koomen (aka: TimSidious) heeft een studie Filmacademie achter de rug. Als afstudeerfilm produceerde hij de actie-thriller BROKER (David-Jan Bronsgeest, 2015) met Yorick van Wageningen in de hoofdrol. Zijn liefde voor horror begon op zijn dertiende toen hij SCREAM 2 huurde, of misschien begon die al toen hij als zevenjarig jochie per ongeluk HELL NIGHT met Linda Blair zag… Tim werkt nu bij reclamebureau RIDE maar on the side is hij als horror-recensent actief op Instagram onder de naam @TimSidious en werkt hij aan zijn debuutfilm AMBER COVERED IN BLOOD. Volg hem via website, Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

Basje Boer is schrijver, filmjournalist en programmacoördinator bij We Are Public. Recent verscheen haar tweede boek, de roman Bermuda bij Nijgh & Van Ditmar. Volg haar via website, Instagram, Twitter en Tumblr.

Jasper ten Hoor is redacteur en recensent bij Schokkend Nieuws, fulltime regisseur en editor bij Het Shot en parttime zuivelverslaafde. Hij zal eromheen draaien, maar stiekem is SORORITY BABES IN THE SLIMEBALL BOWL-O-RAMA zijn favoriete film.  Volg hem via website, Facebook  en YouTube.

Julius Koetsier is filmjournalist, redactielid van Schokkend Nieuws en scenarist. Als Paul Verhoeven een film maakt met Pam Grier, zal hij gelukkig sterven. Volg hem op twitter @juliuskoetsier.

Hedwig van Driel is redactielid van Schokkend Nieuws. Ze ziet voor de podcast in nieuwe releases een mooi excuus om over oude films te praten in haar column Blast from the Past. Verder schrijft ze regelmatig voor Vileine.nl vanuit een feministisch perspectief over televisieseries en houdt ze een eigen blog bij. Voor een goed gesprek over film (en kattenfoto's) kan je haar opzoeken op twitter.

Nadat Erik van ´t Holt in een opwelling de soundtrack van RETURN OF THE JEDI had gekocht, raakte hij op 16-jarige leeftijd  in de ban van filmmuziek. Inmiddels een fanatiek verzamelaar, heeft hij een vaste rubriek in Schokkend Nieuws over filmmuziek en een maandelijkse soundtrack-column op de Podcast.  Je kunt Erik volgen op twitter en bereiken via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Thierry Verhoeven zag zijn leven op zevenjarige leeftijd ingrijpend veranderen toen hij JURASSIC PARK zag. De liefde voor film is daarna nooit meer verdwenen. Om zijn omgeving wat te ontzien van zijn tomeloze geouwehoer over films, ging hij erover schrijven. Eerst voor zichzelf, toen voor FilmTotaal en vervolgens voor Schokkend Nieuws. Maar geef hem een paar biertjes en een microfoon, en hij praat nog steeds moeiteloos mee.

Podcast logo: Bram Roza. Foto: Jordy Klaver.

 

Misschien vind je dit ook interessant?

Kijktip: Made in Europe
  • 11 maart 2017
  • By Schokkend Nieuws

KIJKTIP | Schrijver Dimitri Verhulst onthult de Europese identiteit in de nieuwe achtdelige VPRO-reisserie MADE IN EUROPE, gebaseerd op het gelijknamige boek van Pieter...

Universal Monsters Crossovers
  • 05 juni 2017
  • By Jasper ten Hoor

VOORPRET | Eén film is niet meer genoeg, tegenwoordig tel je pas mee als je een heel filmuniversum hebt. Dus start met THE MUMMY vanaf 8 juni de poging van Universal om...

The Mummy
  • 08 juni 2017
  • By Carlijn Kruidhof

BIOSCOOP | Universal Studios probeert zijn grote monsterfilms van back in the day nieuw leven in te blazen. THE MUMMY is de eerste film van het Dark...

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer