#2 Steven Spielberg

Logo Podcast 2PODCAST | In deze tweede aflevering van de Schokkend Nieuws podcast bespreken de redacteuren meesterregisseur Steven Spielberg. Deze maand is Tonio van Vugt (directeur van de Haarlemse Stripdagen) te gast.

STEVEN SPIELBERG - AFLEVERING 2, JUNI 2016

Presentatie: Tim Koomen en Basje Boer
Deelnemers: Jasper ten Hoor en Thierry Verhoeven
Speciale gast: Tonio van Vugt (hoofdredacteur Zone 5300, directeur Haarlemse Stripdagen)

•    Rondje: wat heeft iedereen gezien? Met o.a. An American Werewolf in London, Warcraft: The Beginning, High-Rise, The Nice Guys, Fire City: End of Days, Texas Chainsaw Massacre 2, Green Room en The Conjuring 2.
•    Blast from the Past. Column van Hedwig van Driel. Ditmaal: de oude vs. de nieuwe Tarzan.
•    Thema: Steven Spielberg.
•    Duistere klanken. Column van Erik van 't Holt over elektronische muziek.
•    Vooruitblik: Ghostbusters, Independence Day: Resurgence

Beluister via iTunes of via de Soundcloud player hierboven. Abonneren via iTunes/je podcatcher kan via deze link.


 

Podcasters

De redacteuren van het tijdschrift dat al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte is van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy-, anime- en cultfilms schuiven iedere maand rond de tafel om te praten over de classics in het genre én de aankomende bioscoop- en dvd-releases. Iedere aflevering staat een bijzonder thema centraal, komen er twee columns voorbij en voelen we een bijzondere gast aan de tand.

Dit zijn (enkele van) de Podcasters:

Tim Koomen (aka: TimSidious) heeft een studie Filmacademie achter de rug. Als afstudeerfilm produceerde hij de actie-thriller BROKER (David-Jan Bronsgeest, 2015) met Yorick van Wageningen in de hoofdrol. Zijn liefde voor horror begon op zijn dertiende toen hij SCREAM 2 huurde, of misschien begon die al toen hij als zevenjarig jochie per ongeluk HELL NIGHT met Linda Blair zag… Tim werkt nu bij reclamebureau RIDE maar on the side is hij als horror-recensent actief op Instagram onder de naam @TimSidious en werkt hij aan zijn debuutfilm AMBER COVERED IN BLOOD. Volg hem via website, Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

Basje Boer is schrijver, filmjournalist en programmacoördinator bij We Are Public. Recent verscheen haar tweede boek, de roman Bermuda bij Nijgh & Van Ditmar. Volg haar via website, Instagram, Twitter en Tumblr.

Jasper ten Hoor is redacteur en recensent bij Schokkend Nieuws, fulltime regisseur en editor bij Het Shot en parttime zuivelverslaafde. Hij zal eromheen draaien, maar stiekem is SORORITY BABES IN THE SLIMEBALL BOWL-O-RAMA zijn favoriete film.  Volg hem via website, Facebook  en YouTube.

Julius Koetsier is filmjournalist, redactielid van Schokkend Nieuws en scenarist. Als Paul Verhoeven een film maakt met Pam Grier, zal hij gelukkig sterven. Volg hem op twitter @juliuskoetsier.

Hedwig van Driel is redactielid van Schokkend Nieuws. Ze ziet voor de podcast in nieuwe releases een mooi excuus om over oude films te praten in haar column Blast from the Past. Verder schrijft ze regelmatig voor Vileine.nl vanuit een feministisch perspectief over televisieseries en houdt ze een eigen blog bij. Voor een goed gesprek over film (en kattenfoto's) kan je haar opzoeken op twitter.

Nadat Erik van ´t Holt in een opwelling de soundtrack van RETURN OF THE JEDI had gekocht, raakte hij op 16-jarige leeftijd  in de ban van filmmuziek. Inmiddels een fanatiek verzamelaar, heeft hij een vaste rubriek in Schokkend Nieuws over filmmuziek en een maandelijkse soundtrack-column op de Podcast.  Je kunt Erik volgen op twitter en bereiken via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Thierry Verhoeven zag zijn leven op zevenjarige leeftijd ingrijpend veranderen toen hij JURASSIC PARK zag. De liefde voor film is daarna nooit meer verdwenen. Om zijn omgeving wat te ontzien van zijn tomeloze geouwehoer over films, ging hij erover schrijven. Eerst voor zichzelf, toen voor FilmTotaal en vervolgens voor Schokkend Nieuws. Maar geef hem een paar biertjes en een microfoon, en hij praat nog steeds moeiteloos mee.

Podcast logo: Bram Roza. Foto: Jordy Klaver.

Misschien vind je dit ook interessant?

Interview met Jeremy Saulnier
  • 19 februari 2017
  • By Barend de Voogd

INTERVIEW | “Ik was verdomde bang om op een dodenlijst terecht te komen.” Schokkend Nieuws sprak met Jeremy Saulnier, de regisseur van BLUE RUIN en GREEN ROOM.

Interview met Ben Wheatley over High-Rise
  • 20 april 2016
  • By George Vermij

IMAGINE 2016 | Op 22 april vertoont het Imagine Film Festival voor de tweeede keer HIGH-RISE. De nieuwe film van Ben Wheatley past perfect in het architectuur- en...

I Don’t Feel at Home in This World Anymore
  • 09 maart 2017
  • By George Vermij

NETFLIX | Macon Blair kennen wij natuurlijk uit de films van Jeremy Saulnier. Hij had de intense hoofdrol in de wraakthriller BLUE RUIN en speelde een...

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SN 127 cover web

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer