Podcast 14: Stephen King

Lees meer: The Dark Tower PODCAST | Met IT en THE DARK TOWER komen er twee langverwachte Stephen King-verfilmingen aan. In deze live-aflevering, opgenomen in het American Book Centre in Amsterdam, bespreken Tim, Basje, Jasper en superfan Lieuwe een aantal van de beste verfilmingen... en de slechtste.

Podcast 13: Spider-man

Lees meer: Spider-man comic cover 2014

PODCAST | Spider-man slingert binnenkort weer de bioscoop in, dus bespreken Tim, Basje, en Jasper de arachnide puber met Nederlands grootste Spider-fan: Michael Minneboo.

Podcast 12: Film Noir

Lees meer: Touch of Evil posterPODCAST | Van THE MALTESE FALCON tot TOUCH OF EVIL: vandaag bespreken we film noir. Te gast is Sander van Dijk, regisseur van de Nederlandse neo-noir DARK MACHINE.

Podcast 11: Imagine en vrouwen in genrefilms

Lees meer: Get OutPODCAST | Op 12 april gaat Nederlands grootste genrefilmfestival Imagine weer van start, dus schuift programmeur Lauren Murphy bij ons aan om te praten over vrouwen in genrefilms en over de openingsfilm GET OUT.

#10 Genre-Oscars

Lees meer: Oscars

PODCAST | Stel je een parallel universum voor, waarin de Oscars écht naar de beste film van het jaar gingen. Het podcast-team bespreekt welke films en acteurs in die wereld hadden gewonnen.

#9 Martin Koolhoven

Lees meer: Team podcast met Martin KoolhovenPODCAST | In deze aflevering kwam regisseur Martin Koolhoven langs, natuurlijk om over BRIMSTONE te praten, maar ook over...Disney? 

#8 Lord of the Rings

Lees meer: foto podcast acht

PODCAST | Het is alweer 15 jaar geleden dat FELLOWSHIP OF THE RING in de bioscoop verscheen. Om dit te vieren praat Schokkend Nieuws met Pim Hermeling, die de trilogie destijds aankocht voor A-Film. Daarnaast blikken onze redacteuren terug op 2016 en verklappen ze welke genrefilm hun absolute favoriet was. Enjoy!

#7 Dystopieën in films

Lees meer: Podcast afl 7 vierkantPODCAST | De zevende aflevering van de Schokkend Nieuws podcast gaat over sombere toekomstbeelden: dystopieën in films. Speciale gast deze keer is regisseur David-Jan Bronsgeest. Verder discussie over ROGUE ONE, ARRIVAL, SHUT IN , NO ESCAPE en nog veel, veel meer!

#6 Boekverfilmingen

Lees meer: Podcast afl 6PODCAST | Bram Stoker, Mary Shelley, Stephen King, Alan Moore, J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien: slechts een paar van de schrijvers die we bespreken in de nieuwste aflevering van de Schokkend Nieuws podcast. Het thema is: boekverfilmingen. Wat maakt een goede adaptatie? Moet een film trouw zijn aan het boek? Is het boek altijd beter?

#5 Nederhorror

Lees meer: Podcast 5. vierkantPODCAST | Nederhorror! THE WINDMILL MASSACRE! DON’T BREATHE! Titelsongs! De vijfde aflevering van de Schokkend Nieuws podcast, deels live opgenomen tijdens het Nederlands Film Festival, staat nu online! Met speciale gasten Jan Doense, Nick Jongerius en Maarten Groen.

#4 Filmdistributie

Lees meer: Logo Podcast 2

PODCAST | Waarom haalden THE BABADOOK en THE WITCH de bioscopen niet? En hoe zit het met de hype rond THE BLAIR WITCH PROJECT in 1999 en de BLAIR WITCH die er nu aankomt? De vierde Schokkend Nieuws podcast ontsluiert de geheimen van de filmdistributie met twee gasten uit het veld!

#3 The Joker

Lees meer: Podcast 3 vierkant

PODCAST | "Why so serious?" In deze derde editie van de Schokkend Nieuws podcast bespreken de redacteuren The Joker met speciale gast: acteur Yorick van Wageningen. 

#2 Steven Spielberg

Lees meer: Logo Podcast 2PODCAST | In deze tweede aflevering van de Schokkend Nieuws podcast bespreken de redacteuren meesterregisseur Steven Spielberg. Deze maand is Tonio van Vugt (directeur van de Haarlemse Stripdagen) te gast.

#1 Enge kinderen!

Lees meer: POdcast 1PODCAST | Welkom bij de allereerste editie van de Schokkend Nieuws podcast! In deze eerste aflevering introduceren Hedwig van Driel en Erik van 't Holt hun maandelijkse columns, bespreken de redacteuren welke films ze hebben bekeken, en discusseren ze over het thema van deze maand: enge kinderen. Te gast is regisseur Mark Weistra.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer