Oude ventenkonten en piesende actrices

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: handmaiden

 FILMVRAAT | Het filmfestival van Cannes mocht dan afgesloten worden met controverse omdat Ken Loach de Gouden Palm won – het zal onze columnist Wim Castermans  aan de reet roesten.  Castermans was er voor het nieuwe genrewerk op de Marché du Film!

De garnalen in de paella

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Filmvraat 9 spl2FILMVRAAT | Vergeet die ellendige zonovergoten mediterrane terrasjes en huil naar de volle maan. Afgelopen maand zorgde de 48ste editie van het fantastische filmfestival van Sitges ervoor dat de zon laag stond in de Catalaanse filmzalen. Steeds een feest, al leek men dit jaar zuinig met de garnalen in de paella: er moest gezocht worden naar de leuke films tussen de middelmatigheid en regelrechte troep.

Aan de roulettetafel van Cannes

1 1 1 1 1 (4 Stemmen)

Lees meer: Chasukes Journey tpFILMVRAAT | Ik kom er rijkelijk laat mee, maar hopelijk valt het minder op als je een beetje trager leest. In mei was er dus het filmfestival van Cannes: de rode loper, de galajurken, de etcetera's. En ergens daar tussenin: mijn bezwete hoofd terwijl ik me door de mensenmassa worstel, op weg naar een crappy zombiefilm in zaal Z.

Full-on Bollywoodverslaving

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: BollywoodFILMVRAAT | Deze maand verscheen bij FAB Press een te gek boekje van Todd Stadtmann: Funky Bollywood – the wild world of 1970s Indian action cinema. De onvolprezen Stadtman graait al jarenlang in de onderbuik van de wereldwijde cinema, met geestige filmbesprekingen op Teleport City en vooral op zijn eigen blog met de onweerstaanbare naam: Die, Danger, Die, Die, Kill!

Sufgegeten aan lijstjes

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: filmvraat-06-texas-chain-sawFILMVRAAT | Eindejaar betekent feestjes en lijstjes. Beide bezorgen je deze maand een indigestie. Terwijl je ongevraagd om de oren geslagen wordt met de beste films van 2014, zou het misschien leuk zijn om erbij stil te staan hoe zo'n eindejaarslijstje er zou hebben uitgezien veertig jaar geleden. En vergeet dan kanonnen als THE GODFATHER: PART II of CHINATOWN. Nee: wat voor titels zouden er in 1974 op een Schokkend Nieuws-lijstje gestaan hebben?

Geen tijd voor topless bejaarden

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: Electric-boogalooFILMVRAAT | Onze correspondent in België is een echte veelvraat. Als Wim Castermans niet thuis in zijn man cave de ene na de andere film verslindt, dan is hij wel op een festival om als programmeur te scouten voor het Offscreen filmfestival. Deze keer in SN’s FILMVRAAT: Geen tijd voor topless bejaarden.

De fietsstuursnor van Gino Coppedè

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: coppede-wimFILMVRAAT | Onze correspondent in België is een echte veelvraat. Als Wim Castermans niet thuis in zijn man cave de ene na de andere film verslindt, dan is hij wel op een festival om als programmeur te scouten voor het Offscreen filmfestival. Ondergewaardeerde cultfilms, minder bekende regisseurs, festivals, de hoogste op zijn dvd-stapel en het ondergeschoven kindje… SN’s FILMVRAAT praat je iedere maand weer bij. Deze keer: de fietsstuursnor van Gino Coppedè.

Ninja's in de disco

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: filmvraat-03-mithun-1FILMVRAAT | Onze correspondent in België is een echte veelvraat. Als Wim Castermans niet thuis in zijn man cave de ene na de andere film verslindt, dan is hij wel op een festival om als programmeur te scouten voor het Offscreen filmfestival. Ondergewaardeerde cultfilms, minder bekende regisseurs, festivals, de hoogste op zijn dvd-stapel en het ondergeschoven kindje… SN’s FILMVRAAT praat je iedere maand weer bij. Deze keer: de schatkamer van Mithun Chakraborty.

Trek ‘s aan m’n baard!

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: filmvraat-02-deadly-blessingFILMVRAAT | Onze correspondent in België is een echte veelvraat. Als Wim Castermans niet thuis in zijn man cave de ene na de andere obscure film verslindt, dan is hij wel op een filmfestival om als programmeur te scouten voor het Offscreen filmfestival. Ondergewaardeerde cultfilms, minder bekende regisseurs, festivals, de hoogste op zijn dvd-stapel en het ondergeschoven kindje… SN’s FILMVRAAT praat je iedere maand weer bij. Deze keer: de Amish-baard van Ernest Borgnine.

Filmvraat

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Veelvraat 00Onze correspondent in België is een echte veelvraat. Als Wim Castermans niet thuis in zijn man cave de ene na de andere obscure film verslindt, dan is hij wel op een filmfestival om als programmeur te scouten voor het Offscreen filmfestival. Ondergewaardeerde cultfilms, minder bekende regisseurs, festivals, de hoogste op zijn dvd-stapel en het ondergeschoven kindje… SN’s FILMVRAAT praat je iedere maand weer bij.

ABONNEER JE NU!

Schokkend Nieuws 124 Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer