Voorpret: Dubbelzien

Lees meer: twin peaks poster laura palmerVOORPRET | It's happening again. 25 jaar na het aflopen van de twee originele seizoenen (1990-1991) en de bijbehorende film FIRE WALK WITH ME (1992) is het fenomeen terug van weggeweest: TWIN PEAKS. En omdat we zo blij zijn dat David Lynch nogmaals terugkeert naar het mysterieuze bergstadje, zetten we 9 van z'n inwoners, die ook in ander werk van de excentrieke regisseur opdoken, nog eens op een rijtje.

Thank God It's Friday, 19 mei

Lees meer: xalien covenant fill.jpg.pagespeed.ic.rPyCbS72KxTGIF | Filmzomers zijn saai en voorspelbaar. De komende maanden staan ons heel wat (waarschijnlijk) generieke blockbusters te wachten. Wie had een nieuwe PIRATES OF THE CARRIBEAN besteld? Niemand? Toch komt ie! Nou ja, al die films zijn in elk geval aanleiding voor een hoop vermakelijke linkjes in deze TGIF.

Bluf-TV: Twin Peaks

Lees meer: Twin Peaks poster Laura PalmerBLUF-TV | Nu TWIN PEAKS na vijfentwintig jaar een comeback maakt, mag er bij de koffieautomaat worden gespeculeerd over alle nieuwe ontwikkelingen. Sta jij stilletjes koffie te slurpen in de hoop dat niemand het grote gat in jouw pop-culturele kennis ontdekt? Dan helpt Bluf-TV je tijdelijk op weg, voordat iemand je toeschreeuwt: “Wááááát!? Heb jij TWIN PEAKS nog nooit gezien?!”

Alien Voorgangers

Lees meer: It the terror from beyond spaceVOORPRET | Vanaf 18 mei is de Xenomorph weer terug in de bioscoop, een monster dat sinds zijn eerste verschijning in ALIEN (1979) niet meer weg te denken is. De film is een inspiratie geworden voor velen, máár: de makers zelf hebben zich ook flink laten inspireren. Hier is een lijstje met films die op de een of andere manier als inspiratie hebben gediend voor de allereerste ALIEN.

Hoe Twin Peaks: Fire Walk With Me trauma simuleert...

Lees meer: twin peaks poster laura palmerESSAY | Nu TWIN PEAKS na 25 jaar weer terugkeert van weggeweest, zijn de verwachtingen hooggespannen. Krijgen we eindelijk de antwoorden op de vragen die de fans zich al die jaren al stellen? Want we moeten niet vergeten dat TWIN PEAKS eindigde met een aantal fikse cliffhangers. TWIN PEAKS: FIRE WALK WITH ME maakte de hele situatie nog ingewikkelder.

Thank God It's Friday, 12 mei

Lees meer: The ThingTGIF | Te veel trailers? Wel heel uitgebreid GUARDIANS OF THE GALAXY? Net genoeg Twin Peaks? Tommy Wiseau meets 'Oh, hi Mark' Hamill? Daar zou het allemaal best wel eens over kunnen gaan in deze nieuwe aflevering van TGIF!

Thank God It's Friday, 5 mei

Lees meer: TGIF 5 meiTGIF| In deze TGIF kijkt Theodoor naar de manier waarop popcultuur onze wereld verandert, en andersom.

Tien keer brainpower

Lees meer: sense8 season 2 netflix posterVOORPRET | Twee jaar geleden verscheen het eerste seizoen van de serie SENSE8, van de Wachowski’s, over acht mensen van over de hele wereld die via hun geest met elkaar in verbinding staan. Afgelopen december kregen we een spectaculaire kerstspecial en vanaf 5 mei staat dan eindelijk het tweede seizoen op Netflix. Hier zijn een aantal voorbeelden die laten zien hoe veel er met hersenen gedaan kunnen worden.

Tien keer sagen en legendes

Lees meer: American Gods PosterVOORPRET | Ter ere van de start van de nieuwe serie van Bryan Fuller AMERICAN GODS maakt Theodoor Steen een lijst met tien moderne updates van folkloristische verhalen.

Thank God It's Friday, 28 april

Lees meer: aliendayTGIF | Mijn republikeinse gevoelens worden zelden zo aangewakkerd als op Koningsdag. Maar ik moet het de koning nageven: dat zijn verjaardag dit jaar op donderdag viel is een mooi excuus voor een lang weekend vol films en series... en links.

Thank God It's Friday, 21 april

Lees meer: testbeeldTGIF | Deze week is het de beurt aan hoofdredacteur online Carlijn Kruidhof om een Thank God It’s Friday te tikken. Zij bespreekt haar grote liefde: televisie.

Vijf geniale giallo-scènes van Dario Argento

Lees meer: Suspiria posterDIEPTEPUNT | Dario Argento is dit jaar weer te gast op Imagine. In een avondvullend programma wordt hij uitgebreid op de rooster gelegd over de vele hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière en tijdens een speciale editie van Cinema Egzotik worden twee van zijn meest kleurrijke films vertoond: SUSPIRIA (1977) en OPERA (1987). Schokkend Nieuws zet als opwarmertje vijf geniale giallo-scènes uit zijn oeuvre op een rij.

Bon appétit!

Lees meer: Bon appetitVOORPRET| Voor de fijnproevers: RAW van Française Julia Ducourneau draait vanaf 27 april in de Nederlandse bioscoop. Malse konijnenniertjes zijn in de film de voorbode van diverse andere vleselijke genoegens van een hongerige studente. Hier zijn, ter voorbereiding, alvast acht gore eetscènes. Plus een toetje.

Imagine: de hoogte- en dieptepunten

Lees meer: afff 2004IMAGINE | Op 12 april gaat het Imagine Film Festival weer van start met de nu al veelbesproken openingsfilm GET OUT. Er staan ons weer tien prachtige dagen te wachten - en dat voor de 33ste keer! Hier een lijstje met hoogte- en DIEPTEPUNTen die het festival zo bijzonder maken.

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer