SCHOKKEND NIEUWS

Star Wars in de ABC

Niet zo Far Away, want we hebben het over onze eigen provinciestad Arnhem. Long Ago is het wel: want Schokkend Nieuws exposeert in de grote winkeletalage aan het Spui foto’s van de première van STAR WARS in 1977: Mark Hamill, Carrie Fisher, producent Gary Kurtz, Peter Mayhew (Chewbacca), David Prowse (Darth Vader) en R2-D2: ze waren er allemaal bij in Arnhem in ‘77.

Abonnees van Schokkend Nieuws konden begin oktober al genieten van de foto’s. Jarenlang lagen ze, min of meer vergeten, tussen de negatieven van fotografen Ted Dukkers en Gerth van Roden die erbij waren. Hoofdredacteur Barend de Voogd achterhaalde de foto’s en schreef een uitgebreide reconstructie van de première. Binnenkort, kunnen we alvast verklappen, op deze site een kleine aanvulling op die reportage.  De drie mooiste foto’s hangen nu op groot formaat in de etalage van de ABC.

 mt_ignore: Star Wars ABC

The American Book Centre organiseert op zaterdag 12 december een hele dag rond  STAR WARS. De winkel heeft natuurlijk een enorme collectie aan Star Wars-boeken, -comics en –spellen te koop, maar dit is nog iets specialer. Acteurs en komieken Greg Shapiro en William Sutton komen namelijk vanaf 14.00 uur een ingekorte versie spelen van Shakespeare’s Star Wars! Om 13.00, 15.00 uur en 16.00 uur geven de mensen van de Amsterdice gamesclub demonstraties van Star Wars bordspellen als X-wing, Armada en Imperial Assault. En natuurlijk: Schokkend Nieuws is er ook. Je kunt bij Hedwig het nieuwste nummer kopen of zo’n mooie Star Wars-special: heb je de foto’s van Carrie en Mark ook zelf in je collectie.

American Book Center
Zaterdag 12 december
Spui 12, Amsterdam
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!