Ian McDiarmid
Ian McDiarmid
Nieuws
22 augustus 2016

Comic Con Amsterdam

Ian McDiarmidEVENT | De Huishoudbeurs wordt er al sinds 1955 gehouden; komend weekend, zaterdag 26 en zondag 27 augustus nemen de filmfans, de comic geeks en de cosplayers bezit van de RAI! Schokkend Nieuws staat natuurlijk ook op de Comic Con Amsterdam.

De Nederlandse en Vlaamse fan wordt sinds enkele jaren getrakteerd op steeds meer en steeds grotere conventies. In maart de Dutch Comic Con in Utrecht, Bats Bones & Dice in oktober, F.A.C.T.S. (ook in oktober) en Retrocon (georganiseerd door Comic Con Rotterdam) in november. En dit weekend dus het, door het Engelse Global Comic Con Ltd/Showmasters georganiseerde, Comic Con Amsterdam. Ons hoor je niet klagen, al mag het allemaal wel wat minder commercieel en vragen we ons af of al die Cons op een gegeven moment niet weer als een kaartenhuis ineen zullen zakken.

Comic Con Amsterdam bestaat dit weekend uit twee zones, The Cosplay Zone en The Comic Zone, en een groot aantal standhouders. Schokkend Nieuws staat er natuurlijk ook, met het nieuwste nummer, veel oude nummers, T-shirts en buttons. Gasten dit jaar zijn o.a. Robert Englund (NIGHTMARE ON ELM STREET); Peter Mayhew, Ian McDiarmid en Ray Park (STAR WARS), James Marsters (Buffy) Sean Astin (LORD OF THE RINGS), Margot Kidder (SUPERMAN) en Lance Henriksen (ALIENS)! Schokkend Nieuws’ pogingen om interviews te regelen zijn tot nu toe helaas onbeantwoord gebleven, maar we blijven proberen! Sowieso lijkt er bitter weinig aandacht vanuit de organisatie voor wat al deze acteurs en actrices te vertellen hebben: op de website zijn geen panels of openbare interviews aangekondigd. Zonde.

Neem dus vooral geld mee. Op de foto met Freddy kost je dertig euro, Chewbacca vraagt 35 euro voor een krabbel en Lance (Lance!) doet het al met je voor 25 euro. Palpatine is de duurste: 65 euro voor een handtekening van Darth Sidious, €60,- voor een foto. The Dark Side daalt neer over de fancultuur: voor dat geld heb je een jaarabonnement op Schokkend Nieuws, trakteer je een vriend of vriendin op een abonnement én hou je ook nog geld over voor een T-shirt of een stapel oude nummers! Hopelijk zie we je aan onze stand!

Comic Con Amsterdam
Zaterdag 27 en zondag 28 augustus
RAI, Europaplein 22, Amsterdam
Kaarten en informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!