Dawn of the Dead in EYE

Lees meer: Dawn of the DeadEVENT | Filmmuseum Eye vertoont eenmalig DAWN OF THE DEAD op 35 mm ter herdenking van de grootvader van de zombiefilm, George A. Romero. 

I.M. Martin Landau

Lees meer: Martin LandauR.I.P. | Als acteur had de op 15 juli overleden Martin Landau een veel groter bereik dan de gespannen blik waarmee hij in de jaren zestig en zeventig in talloze tv-series rondliep, van MISSION IMPOSSIBLE tot SPACE: 1999. Bij Francis Ford Coppola en Woody Allen kwam dat talent eindelijk tot zijn recht, waarna Tim Burton hem het laatste zetje naar de top gaf.

I.M. George A. Romero

Lees meer: RomeroR.I.P. | De koning van de zombiefilm is dood. George A. Romero was de belangrijkste innovator van het genre en bovendien een ontzettend aardige vent. Hij is 77 geworden. Geen grappen over zijn aanstaande wederopstanding; we gaan ‘Uncle George’ missen.

Podcast live

Lees meer: Logo Podcast 2OPROEP | Wil je de podcast een keer live meemaken? Dit is je kans!

Eerste poster van The Cleaner!

Lees meer: The Cleaner Poster Low Res InternetNEDERHORROR | We hebben een leuke primeur vandaag: hier is de eerste filmposter van de Nederlandse horrorfilm THE CLEANER!

Anime zomer 2017

Lees meer: Summer 2017 Recreators 3ANIME | Het is weer zomer; dat betekent talloze nieuwe series om van te genieten als het buiten te warm is. Deze keer krijgen schrijvers het aan de stok met hun eigen creaties, kun je op je gemak dineren in een restaurant met bijzondere connecties en afsluiten met een flinke portie weirdness.

De hoofdgast op het BUT is…

Lees meer: BUTFF 2017BUT | Het is officieel: de hoofdgast van het BUT filmfestival is... Richard Stanley! Onze eigen Theodoor Steen is mede-verantwoordelijk voor de aanwezigheid van deze iconische cultregisseur.

BUT Film Festival 2017

Lees meer: BUTFF 2017FESTIVAL | Van 30 augustus t/m 3 september staat Breda weer vijf dagen lang in het teken van het BUTFF (B-movie, Underground en Trash Film Festival). In de openbare bibliotheek De Nieuwe Veste zullen de trappen en stoten je om de oren vliegen tijdens deze twaalfde editie met het thema Wrong Fu. Een niet te missen event voor de underground Martial Arts diehard.

Afstudeerprojecten '17: Phoenix 38/Prof. Liebernicht

Lees meer: Phoenix posterAFSTUDEERLICHTING 2017 | Het komt niet vaak voor. Oogstrelende animaties, fantasievolle werelden of gewaagd character design in het werk van de afstuderende filmmakers van de Nederlandse Filmacademie en andere kunstacademies. Voor één groep lag dat dit jaar anders: de animatoren. Schokkend Nieuws bekeek hun werk.

Avonturen in Denemarken: BUT-preview

Lees meer: Karat ka au pays de l rotismeEVENT | Woensdag 12 juli organiseert Filmhaus Worm in Rotterdam de laatste cultfilmavond voor de zomervakantie, met deze keer een preview van het BUT filmfestival dat in augustus start.

Salvatore krijgt teaser

Lees meer: foto5NEDERHORROR | Hier is de teaser van SALVATORE! De nieuwe korte film van Maarten Groen is te zien tijdens Amsterdamned en hopelijk in september ook tijdens het Nederlands Film Festival. 

ComicCon Amsterdam, 2 en 3 september

Lees meer: cc amsterdam buttonEVENT | Op zaterdag 2 en zondag 3 september trekken alle liefhebbers van comics, films, games, cosplay, scifi, fantasy, televisieseries en anime naar de RAI in Amsterdam voor weer een nieuwe editie van ComicCon.

Straight to Video: Summer Slashers

Lees meer: Summer Slasher

EVENT | Vanavond presenteren LAB111 en Schokkend Nieuws nog een laatste killer editie. Verwacht twee lekker kledderige horrorfilms vol verminkte psychopaten, maffe moordwapens en natuurlijk schaars gekleed slachtvee!

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer