Imagine filmwedstrijd

Lees meer: Imagine 2017EVENT | Op 12 april barst het Imagine Film Festival weer los in Amsterdam. En evenals vorige jaren maak je ook nu weer kans je eigen filmpje terug te zien op het grote scherm van EYE!

Flashback: Bart Oosterhoorn

Lees meer:  00 300px nwFLASHBACK | In de splinternieuwe rubriek FLASHBACK legt Carlijn Kruidhof elke week vijf vragen voor aan (oud)medewerkers van Schokkend Nieuws over hun jeugdfilmherinneringen - en trauma's. Om het jubileum te vieren, beginnen we met de grondleggers van SN. Deze week: Bart Oosterhoorn. 

Programma Offscreen Filmfestival bekend

Lees meer: The Wailing EVENT | Van 8 tot en met 28 maart vindt in Brussel weer het jaarlijkse Offscreen Filmfestival plaats. Een groot deel van de films en speciale onderdelen was al aangekondigd, maar nu staat het volledige programma online.

De Lijst: Huurmoordenaars!

Lees meer: John Wick 2 posterDE LIJST| Schokkend Nieuws heeft een nieuwe rubriek en zal de lezer vanaf nu trakteren op verrassende, gore, gewelddadige en natuurlijk ook informatieve filmlijstjes. George Vermij bijt de spits af met huurmoordenaars in film. John Wick is weer in de bios te zien, maar we hebben al langer een zwak voor hitmen en assassins. Wat is het toch dat ons fascineert aan deze immorele eenlingen? Wij zoeken het uit aan de hand van 10 iconische moordprofessionals.

Regisseur en schrijver nieuwe Halloween-film bekend

Lees meer: halloween poster sfwNIEUWS | 'So you say you want a Revolution? You want to shake things up and bring back Halloween and make it rock again? Well so do I!', zo schreef John Carenter gisteravond op Facebook. Zijn nieuws is met recht schokkend nieuws te noemen – op een positieve manier.

Superbowl trailers!

Lees meer: strangerthingsposter 300x444TRAILERS | Het was weer tijd voor de Superbowl. U weet wel, die avond waarop er vervelend veel sport tussen uw reclames zit. Schokkend Nieuws zet de leukste nieuwe trailers op een rij.

Offscreen Festival 2017

Lees meer: RawEVENT | Van 8 tot 28 maart kun je je in Brussel weer heerllijk onderdompelen in genre- en cultfilms tijdens het jaarlijkse Offscreen Filmfestival. Of, zoals ze het zelf noemen: een drie weken lange cinefiele schranspartij. Het aperitief? GRAVE (RAW) van Julia Ducournau!

I.M. John Hurt

Lees meer: John HurtR.I.P | De man van de meest iconische sciencefictionscène aller tijden  is niet meer. De veelzijdige acteur John Hurt is gisteren overleden. Hij is 77 jaar geworden.

Best of Cinema Curioso

Lees meer: Cinema Curioso poster 2EVENT | Cinema Curioso, het avondvullende filmprogramma vol lachwekkende cinematografische misstanden, doet op 4 februari een Best Of in Vera in Groningen. Best? Nou ja, Best of the Worst natuurlijk!

Aankomend filmtalent op Imagine 2017

Lees meer: the greasy stranglerEVENT | In april is het weer zover: het Imagine Film Festival gaat van start. Het festival, dat in het teken staat van horror, fantasy, sciencefiction en cult, maakt deze week de eerste veertien films uit het programma van de 33e editie bekend.

Getest: Geek!

Lees meer: Geek partyspelRECENSIE | Nerds/geeks/obsessievelingen: hoe je ze ook noemt, ze kennen vaak veel obscure feitjes over popcultuur en etaleren die kennis ook graag. Daar speelt Geek: het partyspel over popcultuur graag op in.

Cinematek: Vigilantes

Lees meer: Rolling Thunder poster EVENT | Vrijdag 27 januari aanstaande staat er een dodelijke double-bill op het programma in de Cinematek te Brussel. Het thema? Vigilantes.

IFFR als genrefestival

Lees meer: IFFR tijgerkopDIEPTEPUNT | Het grootste filmfestival van Nederland gaat weer van start in Rotterdam. Voor de 46e editie zijn er uit alle windstreken films te zien, maar hoe verhoudt de genrecinema zich ten opzichte van al die arthousefilms op het festival? IFFR-veteraan George Vermij blikt terug en maakt de balans op.

Nieuw filmprogramma: Mondo Culto

Lees meer: Donnie Darko posterEVENT | CINEMA RITCS en Offscreen slaan de handen ineen om vanaf woensdag 1 februari een nieuwe filmreeks aan het Brusselse publiek voor te stellen. Onder de noemer “Mondo Culto” zal de eerste woensdag van de maand een cultklassieker worden vertoond en van een kundige inleiding voorzien.

I.M. Miguel Ferrer

Lees meer: miguel ferrer aangepastR.I.P. | Acteur Miguel Ferrer, bekend van TWIN PEAKS en ROBOCOP, is overleden. Hij was 61 jaar.

Welcome to Planet IFFR

Lees meer: Tijgerkop IFFREVENT | Het is januari, dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor het International Film Festival Rotterdam! Schokkend Nieuws maakt een selectie van de interessantste titels van de 46e editie.

“This isn´t hell, this is Holland!”

Lees meer: Windmill Massacre Brandende molenPRIJSVRAAG | Maar het is wél echte horror van Hollandse bodem! Doe mee aan onze prijsvraag en win de dvd of blu-ray van THE WINDMILL MASSACRE!

Golden Globes voor Elle

Lees meer: VerhoevenAWARDS | De Schokkend Nieuws-redactie verkoos ELLE al tot één van de beste films van 2016, maar nu is er ook internationale erkenning voor Paul Verhoevens film. Het betekent de eerste grote internationale prijs voor Verhoeven, die wel al eens genomineerd was voor een Golden Globe voor SOLDAAT VAN ORANJE. 

Anime winter 2017

Lees meer: Little Witch Academia 2ANIME | Midwinter-heksen, interviews met monsters, een draak die zo nodig een ereschuld terug wil betalen en traditionele verhalenvertellers, afgerond met een fraaie muziekvideo. Genoeg om je de rest van de winter bezig te houden.

Tabé 2016: de eindstrijd

Lees meer: The Witch birdJAARLIJST | We hebben het gehaald! 2016 is voorbij! Een schrikkeljaar en een jaar van schokken: Zaventem, Brexit, Nice, Turkije, Trump… Liever kijken we nog even terug op de beste horror-, sciencefiction- en fantasyfilms van het afgelopen jaar.

ABONNEER JE NU!

Schokkend Nieuws 124 Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer