Voor galg en rad!

Lees meer: BokkenrijdersNEDERHORROR | Zullen we Tygo Gernandt, Joes Brauers en Peter Faber binnenkort zien in een korte film over de Bende van de Bokkenrijders? Regisseur Paul Haans en zijn team vragen om jouw steun op Cinecrowd!

GESLOTEN - Win de Facehugger!

Lees meer: AC FacehuggerPRIJSVRAAG | op 18 mei laat Ridley Scott zijn nieuwe film ALIEN: COVENANT los op onze planeet! Tijd dus voor een prijsvraag. Doe mee en maak kans op vrijkaartjes én - can we hear you scream? - deze facehugger!

Harry Potter live in de concertzaal

Lees meer: Harry PotterEVENT | Het eerste boek kwam twintig jaar geleden uit en de laatste film is ook alweer zes jaar oud, maar er lijkt geen einde aan de magie van Harry Potter te komen. Dit keer wordt de jonge tovenaar door het Rotterdams Philharmonisch Orkest naar de concertzaal gebracht!

Alien Rip-offs

Lees meer: Probleem met AlienVOORPRET| Ripley of Rip-off? Iconische genrefilms brengen vele bastaardkinderen voort. Kijk en huiver bij de tien meest geïnspireerde en wanstaltige pogingen een slaatje te slaan uit het succes van ALIEN.

Into the Forest Prijsvraag

Lees meer: Into the ForestPRIJSVRAAG | Twee sterren voor de prijs van één: Ellen Page en Evan Rachel Wood schitteren in de postapocalyptische  film  INTO THE FOREST. Moet je die prijs alleen nog wel even winnen…

I.M. Daliah Lavi

Lees meer: Daliah LewinbukI.M. | Afgelopen woensdag overleed op 74-jarige leeftijd de van origine Israëlische actrice Daliah Lewinbuk.

Cinema Erotica

Lees meer: extase croppedEVENT | Filmmuseum EYE bereidt zich voor op hete junidagen. Van 1 t/m 19 juni, met een sensueel Cinema Erotica-programma!

I.M. Jonathan Demme

Lees meer: DemmeR.I.P .| In interviews liet hij regelmatig het woord 'enthousiasme' vallen. Jonathan Demme was gek van filmen en dan deed het onderwerp of het genre nauwelijks ter zake. Maar Demme, die vandaag op 73-jarige leeftijd overleed aan kanker, zal vooral de geschiedenis ingaan als de regisseur van die ene, doodenge film.

Maak je eigen Groot

Lees meer: grootGUARDIANS OF THE GALAXY | Wat is de mini-Groot aandoenlijk, met zijn kraaloogjes en zijn dansjes. Het is puppy power in een boomstronk en zo een willen we zelf ook wel. Karina Meerman vroeg bioloog Els Martijn wat Doctor Moreau (of dat genetisch modificerende stel uit SPLICE) nodig zou hebben om een eigen Groot te knutselen.

Nieuwe horror- en scifi-filmplannen!

Lees meer: CleanerIMAGINE | Afgelopen woensdag hebben ze gepitched en gisteravond werd de winnaar bekendgemaakt. Welk Nederlands talent mag in juli naar de Frontières Co-Production Market in Montréal om daar te proberen de volgende Nederlandse  sciencefiction- of horrorfilm van de grond te krijgen?

Schrijver Spider-Man 2 in Paradiso Noord

Lees meer: Spider Man 2 PosterEVENT | We besteden hier bij Schokkend Nieuws niet heel vaak aandacht aan literatuur. Maar dinsdagavond is Michael Chabon te gast bij het John Adams Institute, en dat kan ook voor genre-liefhebbers interessant zijn.

Anime lente 2017

Lees meer: Attack on Titan S2ANIME | De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en er zijn titanische mensetende problemen. Ook in Japan zijn de superheldenseries populair, Bahamut gaat verder en een serie over hoe een ambtenaar het aan de stok krijgt met god en op geheel eigen wijze wraak neemt op de wereld.

Kriterion After Midnight

Lees meer: Kriterion After MidnightEVENT | Het Schokkend Nieuws-jubileumfeest in Filmtheater Kriterion is nog maar net achter de rug, maar onze vrienden van de gezellige bioscoop zijn nog niet klaar met 'schokkende' filmtitels! Vanaf april presenteert Kriterion namelijk elke maand een andere genrefilm op de late zaterdagavond in hun nieuwe programma Kriterion After Midnight.

Wat een feest!

Lees meer: Schokkend Nieuws 124 CoverJUBILEUM | Afgelopen zaterdag vierden we het 25-jarige bestaan van Schokkend Nieuws in filmtheater Kriterion! Iedereen hartelijk bedankt voor de aanwezigheid, zonder jullie was het zeker niet hetzelfde geweest.  

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer