Maak je eigen Groot

Lees meer: grootGUARDIANS OF THE GALAXY | Wat is de mini-Groot aandoenlijk, met zijn kraaloogjes en zijn dansjes. Het is puppy power in een boomstronk en zo een willen we zelf ook wel. Karina Meerman vroeg bioloog Els Martijn wat Doctor Moreau (of dat genetisch modificerende stel uit SPLICE) nodig zou hebben om een eigen Groot te knutselen.

Win de Facehugger!

Lees meer: AC FacehuggerPRIJSVRAAG |  op 18 mei laat Ridley Scott zijn nieuwe film ALIEN: COVENANT los op onze planeet! Tijd dus voor een prijsvraag. Doe mee en maak kans op vrijkaartjes én - can we hear you scream? - deze facehugger!

Nieuwe horror- en scifi-filmplannen!

Lees meer: CleanerIMAGINE | Afgelopen woensdag hebben ze gepitched en gisteravond werd de winnaar bekendgemaakt. Welk Nederlands talent mag in juli naar de Frontières Co-Production Market in Montréal om daar te proberen de volgende Nederlandse  sciencefiction- of horrorfilm van de grond te krijgen?

Schrijver Spider-Man 2 in Paradiso Noord

Lees meer: Spider Man 2 PosterEVENT | We besteden hier bij Schokkend Nieuws niet heel vaak aandacht aan literatuur. Maar dinsdagavond is Michael Chabon te gast bij het John Adams Institute, en dat kan ook voor genre-liefhebbers interessant zijn.

Anime lente 2017

Lees meer: Attack on Titan S2ANIME | De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en er zijn titanische mensetende problemen. Ook in Japan zijn de superheldenseries populair, Bahamut gaat verder en een serie over hoe een ambtenaar het aan de stok krijgt met god en op geheel eigen wijze wraak neemt op de wereld.

Kriterion After Midnight

Lees meer: Kriterion After MidnightEVENT | Het Schokkend Nieuws-jubileumfeest in Filmtheater Kriterion is nog maar net achter de rug, maar onze vrienden van de gezellige bioscoop zijn nog niet klaar met 'schokkende' filmtitels! Vanaf april presenteert Kriterion namelijk elke maand een andere genrefilm op de late zaterdagavond in hun nieuwe programma Kriterion After Midnight.

Wat een feest!

Lees meer: Schokkend Nieuws 124 CoverJUBILEUM | Afgelopen zaterdag vierden we het 25-jarige bestaan van Schokkend Nieuws in filmtheater Kriterion! Iedereen hartelijk bedankt voor de aanwezigheid, zonder jullie was het zeker niet hetzelfde geweest.  

Phils overpeinzing

Lees meer: Schokkend Nieuws 124 CoverJUBILEUM | Phil van Tongeren was in 1992, samen met Jan Doense en Bart Oosterhoorn, oprichter van Schokkend Nieuws. Het 25-jarig Schokkend Nieuws-jubileum gaf hem aanleiding tot de volgende, nostalgievrije overpeinzing.

I.M. Radley Metzger

Lees meer: Radley metzgerR.I.P. | Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Radley Metzger a.k.a. Henry Paris is overleden. Metzger, die ik drie jaar geleden mocht interviewen, was de koning van de porno chic.

Win kaartjes voor het bal!

Lees meer: DraculaPRIJSVRAAG | Letterlijk! Je kunt kaartjes winnen voor het Surrealist Ball op zaterdag 15 april. Trek je meest fantastische fashion aan en kom feesten in Paradiso Noord in Amsterdam.

Seoul Station en Train to Busan

Lees meer: Seoul StationEVENT | Eén van de films die we a.s. zaterdag op ons grote jubileumfeest in Kriterion vertonen is de Zuid-Koreaanse zombiefilm TRAIN TO BUSAN. Maar wist je dat regisseur Sang-ho Yeon ook een geanimeerde prequel van de film heeft gemaakt? In EYE kun je aanstaande vrijdag het hele verhaal in één keer zien.

Win kaartjes voor Imagine!

Lees meer: dario argentoPRIJSVRAAG | Het Imagine Film Festival komt eraan! Van 12 t/m 22 april vind je iedere sciencefiction-, horror- en cultfilmliefhebber in EYE. Schokkend Nieuws geeft kaarten weg!

I.M. Tomás Milián

Lees meer: tomas milian R.I.P. | Gisteren overleed acteur Tomás Milián, die in de hoogtijdagen van de Italiaanse genrecinema in talloze spaghettiwesterns, poliziottesco's en de occasionele giallo speelde.

I.M. Robert Day

Lees meer: Robert DayR.I.P. | In CORRIDORS OF BLOOD (1958) bracht hij oudgediende Boris Karloff en jong broekie Christopher Lee samen. Afgelopen vrijdag 17 maart overleed de Britse film- en televisieregisseur Robert Day, 94 jaar oud.

ABONNEER JE NU!

SN 125 klein Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer