Toen George Romero uit de school klapte

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: Romero 2INTERVIEW | Op 23 maart 1994 spraken Bart van der Put en Phil van Tongeren met George Romero. Bij de dood van de Amerikaanse regisseur blikken we graag terug op het onderhoud dat we met hem hadden.

Interview met regisseur Amat Escalante

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: La region salvaje posterINTERVIEW | LA REGION SALVAJE (2016) begint als een sociaal-realistisch drama maar krijgt al vrij snel een genre-twist. We spraken met de Mexicaanse regisseur Amat Escalante over zijn grimmige monsterfilm.

Achter de façade

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Peter StricklandINTERVIEW | De Britse regisseur Peter Strickland bracht een bliksembezoek aan het festival Cinema Erotica van het Amsterdamse filmmuseum Eye om daar zijn film THE DUKE OF BURGUNDY in te leiden. Binnen zijn drukke schema vond hij gelukkig nog de tijd om Schokkend Nieuws te woord te staan.

American Gods: tot nu toe

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: American Gods Poster

TELEVISIE | Schokkend Nieuws vroeg aan zijn meest doorgewinterde Neil Gaiman-fans wat ze tot dusver vinden van het eerste seizoen van AMERICAN GODS. Marjan Westbroek en Theodoor Steen zijn er beiden zeer over te spreken. Marjan: “Het boek wordt redelijk trouw gevolgd en dingen die erbij verzonnen zijn, voegen ook daadwerkelijk iets toe aan het verhaal.”

Interview met Kill Switch regisseur Tim Smit

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Kill Switch ps 1 jpg sd low 2017 Entertainment OneINTERVIEW | In 2009 maakte Tim Smit, student natuurwetenschappen, wereldwijd furore met zijn home grown YouTube-hit WHAT’S IN THE BOX? Tweeënhalf miljoen kijkers en acht jaar later is er nu zijn lange, internationale speelfilmdebuut KILL SWITCH. Schokkend Nieuws sprak met de Nijmeegse regisseur.

Interview met visual effects supervisor Staffan Linder

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: staffan linderIMAGINE | Staffan Linder werkte als VFX-artist aan prestigieuze producties als KING KONG, ATTACK THE BLOCK en LET THE RIGHT ONE IN. Op Imagine vertelt de Emmy-genomineerde Zweed op zaterdag 22 april alles over zijn werk als VFX-Supervisor bij de megazombieserie THE WALKING DEAD. Hoe animeer je digitaal de gruwelijkste zombies? Schokkend Nieuws kreeg alvast een voorproefje.

Interview met een exorcist

1 1 1 1 1 (5 Stemmen)

Lees meer: The Exorcist posterIMAGINE | Voor de vertoning van DELIVER ME tijdens de Exorcism Night heeft Imagine een zeer bijzondere gast aangetrokken: een heuse Nederlandse exorcist van een groot bisdom. We spraken met de priester, die gevraagd heeft anoniem te blijven, vanwege een anders te grote vraag naar zijn diensten.

Interview met kostuumontwerper Lindy Hemming

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Lindy Hemming portretIMAGINE | Oscarwinnend kostuumontwerper Lindy Hemming komt dinsdag naar het Imagine om een Masterclass te geven. Ze verzorgde de kostuums voor de Lara Croft-films, voor de Batman-trilogie van Christopher Nolan... en voor WONDER WOMAN. Mooi excuus voor een interview, vonden we.

Maker van monsters

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: annabelle sfwIMAGINE | De Italiaanse Luca Nemolato (26) is concept artist en illustrator in Los Angeles. Hij werkte onder andere aan WESTWORLD, THE CONJURING, THE CIRCLE en THE MUMMY. Bij het Imagine Film Festival praat hij over zijn werk en digitaal kostuumontwerpen.

Wereldpremière van Molly

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: mollyposteraangepastIMAGINE |  MOLLY, een postapocalyptische sciencefictionfilm van eigen bodem, gaat vanavond in wereldpremière tijdens Imagine! Schokkend Nieuws sprak met regisseurs Thijs Meuwese en Colinda Bongers: "We wilden een film maken die niets anders zou kunnen zijn dan een film."

Interview met Tim Hanley

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Sensation ComicsIMAGINE | In het kader van het speciale programma over Fantastic Fashion komt Tim Hanley, een striphistoricus die het boek Wonder Woman Unbound schreef, op 14 april om 18:10 een lezing geven over haar fascinerende geschiedenis. Wij spraken hem alvast over fallische zwaarden, feminisme, en natuurlijk dat weinig verhullende, iconische kostuum.

Interview met Imagine-programmeur Stanislaw Liguzinski

1 1 1 1 1 (5 Stemmen)

Lees meer: Stanislaw LiguzinskiIMAGINE | Niet één, maar twee nieuwe gezichten in het programmeursteam van het Imagine Film Festival dit jaar. Hoog tijd voor een nadere kennismaking, vond Schokkend Nieuws. Na Lauren Murphy is nu Stanislaw Liguzinski aan de beurt. Deze Poolse filmcriticus kwam ooit naar Nederland voor een masterjaar aan de Nederlandse Filmacademie, maar inmiddels is hij niet meer uit ons land weg te denken.

Interview met Imagine-programmeur Lauren Murphy

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Lauren MurphyIMAGINE | Niet één, maar twee nieuwe gezichten in het programmeursteam van het Imagine Film Festival dit jaar. Hoog tijd voor een nadere kennismaking, vond Schokkend Nieuws. Als eerste: Lauren Murphy, die eerder werkte voor Studio K, Pluk de Nacht en Pllek - én een wel heel toepasselijke voorouder blijkt te hebben.

Steun Rekindle!

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: RekindleNEDERLANDSE SCIFI | Gisteravond is, met een groot feest in Amsterdam-Noord, de Kickstarter-campagne van REKINDLE van start gegaan. Schokkend Nieuws sprak met Callum Stamp, de regisseur van wat hopelijk de volgende grote Nederlandse sciencefiction/fantasy-film wordt.

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer