Interview: kunstenaar Chantal Goddery

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Chantal GodderyJUBILEUM| ‘Revelation’ toont een triest kijkende Munny geketend aan twee houten palen in een ijslandschap. Uit zijn bloederige buik is zojuist een raaf ontsnapt. Illustrator en kunstenaar Chantal Goddery (40) maakte dit werk voor het 25-jarig jubileum van Schokkend Nieuws.

Montage: Job ter Burg

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Job ter Burg credits Felix KalkmanINTERVIEW | Filmeditor Job ter Burg monteerde Paul Verhoeven’s ELLE, die afgelopen weekend twee Golden Globes in de wacht sleepte. Deze week gaat ook ‘zijn’ BRIMSTONE in première. Reden genoeg dus voor een gesprek met Schokkend Nieuws.

De Poel unseen

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: De Poel 1 web

NEDERHORROR | Dik twee jaar na het verschijnen van DE POEL mogen we enkele gory special-effects onthullen die de Nederlandse horrorfilm destijds niet haalden. Regisseur Chris W. Mitchell vertelt waarom.

Stunts: Willem de Beukelaer

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: WillemINTERVIEW | Willem de Beukelaer wordt dit jaar door het Nederlands Film Festival bekroond als NFF Master. Een mooie aanleiding voor Schokkend Nieuws om eens te gaan praten met dé stuntcoördinator van Nederland – die bovendien ook zelf (horror)filmplannen heeft!

Interview met Robert Eggers over The Witch

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Robert EggersINTERVIEW | Aanstaande vrijdag, 29 juli, vertoont het Rotterdamse openluchtfilmfestival Roffa Mon Amour, in samenwerking met Schokkend Nieuws en We Are Public, THE WITCH. Debuterend regisseur Robert Eggers maakte een van de meest spraakmakende films van dit jaar. Julius Koetsier sprak met hem.

“Het kwaad is geen wezen met gele ogen”

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: ShelleyINTERVIEW | Op vrijdag 29 juli vertoont het Rotterdamse openluchtfilmfestival Roffa Mon Amour in samenwerking met Schokkend Nieuws en We are Public een fijne horror double bill. De eerste film die wordt vertoond is SHELLEY. Interview met regisseur Ali Abbasi.

Lucile Hadzihalilovic over Évolution

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: evolution poster rgb nlINTERVIEW | Een rode zeester op een jongensbuik; felle operatielampen in dezelfde vijfpuntige vorm. Zwijgzame moeders en verpleegsters; een kindertekening van een vrouw met rode krullen. ÉVOLUTION, de nieuwe film van Lucile Hadzihalilovic, draait sinds vorige week in de Nederlandse bioscoop en zit weer vol oogstrelende droomsymboliek, met dank aan C.G. Jung en H.P. Lovecraft.

Interview met Agnieszka Smoczynska over The Lure

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: The LureIMAGINE 2016 | Ook de Poolse vampierhorrormusical THE LURE draait op het Imagine Film Festival. Vampierhorror-wat? Jawel, een film met muziek, exploitatie, bloed en monsterlijke zeemeerminnen.

Interview met Ben Blaine over Nina Forever

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: Beb Blaine rechtIMAGINE 2016 | Broers Ben en Chris Blaine schreven en regisseerden samen NINA FOREVER: een even duister als droogkomisch drama over emotionele bagage. NINA FOREVER draait op zaterdag 23 april nog eenmaal op Imagine. Schokkend Nieuws sprak met Ben Blaine: “Het is een odd-shaped film, maar we houden van die momenten waarop het publiek denkt: ‘Wat de fuck gebeurt er nu?’”

Interview met Ben Wheatley over High-Rise

1 1 1 1 1 (2 Stemmen)

Lees meer: BenWeathleyIMAGINE 2016 | Op 22 april vertoont het Imagine Film Festival voor de tweeede keer HIGH-RISE. De nieuwe film van Ben Wheatley past perfect in het architectuur- en designthema van het festival dit jaar. Schokkend Nieuws sprak met de Britse regisseur.

Interview met Mark Weistra over Kristen

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: Kristen 2IMAGINE 2016 | Mark Weistra wist precies wat hij wilde maken: een film met een scherp randje en een uitgesproken visuele stijl. "Het soort film waardoor mijn filmliefde als tiener absurde proporties aannam." Imagine vertoont KRISTEN op donderdag 21 april, gevolgd door een Q&A met de regisseur.

Albert Verlinde gastredacteur SN Musical-special

1 1 1 1 1 (8 Stemmen)

Lees meer: kwalbertINTERVIEW | The Rocky Horror Picture Show, Sweeney Todd, The Phantom of the Opera; het zijn niet de musicals waar je als eerste aan denkt zodra de naam Albert Verlinde ter sprake komt. Toch blijkt de ongekroonde roddelkoning van de Lage Landen al jaren een stiekeme horrorfan. Hoogste tijd om uit de kast te komen: “Door Halloween heb ik zelfs een crush gehad op Jamie Lee Curtis”.

Project Orpheus

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Project OrpheusINTERVIEW | Meer genretelevisie van eigen bodem, dat klinkt Schokkend Nieuws als muziek in de oren. Zondag begint Project Orpheus: over vijf medisch studenten die experimenteren met het leven na de dood. Henriëtte Poelman sprak met regisseur Dennis Bots.

"Het is geen Mens-erger-je-niet"

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Lees meer: Entity FNEDERHORROR | De filmproductie is, zoals het hoort, omgeven met geruchten en mythologie, maar één ding is zeker: ENTITY F mag zich het Nederlandse low-budget antwoord op The Blair Witch noemen. Schokkend Nieuws sprak met hoofdrolspeler John Beringen.

Magie met decor, kostuums en genres

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Anna Biller 01INTERVIEW | Welke andere filmmaker zou zes maanden spenderen aan het knopen van een tapijt? ‘In de winkel verkopen ze nu eenmaal geen tapijten met pentagram,’ lacht Anna Biller. En zo’n tapijt heb je wel écht nodig als je nieuwe film THE LOVE WITCH heet.

Rotterdam moordstad

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: Maasmurder Poster 1NEDERHORROR | De teaser van MAASMURDER, een bloederige thriller die zich zal afspelen in Rotterdam, staat sinds een week online. De korte scène in het Tropicana-bad doet het ergste vrezen voor de inwoners van de door een seriemoordenaar geteisterde havenstad.  Zes vragen aan regisseur Ruben Broekhuis.

Interview: Sneekweek

1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

Lees meer: SneekweekNEDERHORROR | Zon, zeilen, drank, seks… en een dodelijk geheim. Dat zijn de ingrediënten van SNEEKWEEK. De sexy thriller van Martijn Heijne draait vanaf donderdag in de bioscopen. I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, maar dan op het Sneekermeer.

Star Wars 1977

1 1 1 1 1 (1 Stem)

Lees meer: Star Wars 1977 2 buttonINTERVIEW | Vanavond is het moment dan eindelijk daar: de officiële première van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Schokkend Nieuws is erbij (hou onze twitteraccount in de gaten), maar voordat het zover is keren we nog één keer terug naar dat magische moment in 1977. Donderdag 13 oktober, het Rembrandt Theater in Arnhem: de première van de originele STAR WARS in Nederland.

ABONNEER JE NU!

Schokkend Nieuws 124 Cover

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer