Schokkend Nieuws jubileumnummer!

1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

Schokkend Nieuws 124 CoverSCHOKKEND NIEUWS | Binnenkort valt-ie bij je in de bus! 52 pagina’s horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilm. Erik Kriek tekende een feestelijke cover, want Schokkend Nieuws bestaat 25 jaar!

Schokkend Nieuws werd in maart/april 1992 opgericht. Van een A4-tje in zwart-wit, tot het prachtige filmmagazine van vandaag. Zonder subsidie en dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers en de trouw van onze abonnees. We zijn er best trots op. Om het jubileum te vieren kijken we in SN #124 terug naar ons geboortejaar 1992. Hoe zagen de films er toen uit en wat is er sindsdien veranderd? Zijn filmrecensenten sindsdien anders gaan denken over 'ons soort films'?Wat betekende het toen eigenlijk om fan te zijn? We interviewden Barry Raymakers, de hoofdredacteur van onze voorloper Horrorscoop. En hoe zit het met geek culture nu? Henriette Poelman schreef een fel essay.

Vijfentwintig jaar Schokkend Nieuws vraagt natuurlijk ook om een feest! Op 1 april (geen grap) vieren we ons jubileum samen met en in het Amsterdamse filmtheater Kriterion. Zet het in je agenda! Meer informatie volgt! Tipje van de sluier: we draaien een topper uit ons geboortejaar: ARMY OF DARKNESS! Groovy!

Verder in dit nummer aandacht voor twee prachtige Zuid-Koreaanse films die goddank onze bioscopen wél halen: het humoristische en decadente THE HANDMAIDEN (nu in de bioscoop) en de verrukkelijke zombiefilm TRAIN TO BUSAN (vanaf 30 maart). KONG: SKULL ISLAND (BE 8 maart/ NL 9 maart) is vooral aanleiding voor een terugblik op de oude King.

Je tweemaandelijkse portie horror-, sciencefiction- en cultnieuws bevat deze keer recensies van BRING ME THE HEAD OF ALFREDO GARCIA, MATINEE, DONNIE DARKO, TO LIVE AND DIE IN L.A., THE ENTITY, THE EARTH DIES SCREAMING en de Black & Chrome Edition van MAD MAX: FURY ROAD. Verder natuurlijk de strips (alle in jubileum-mode), de Soundtrack- en de boekrecensie, de columns, de Redux en de vaste rubrieken. Video Basta! trekt onder het motto ‘niet kapot te krijgen’ een blik B-zombies open en ook onze rubrieken Kino Cadavre en Oud Papier zijn deze keer feestelijk dubbeldik!

Schokkend Nieuws #124 ligt in winkels in Nederland en Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Bestellen als E-book (€2,95)


Save

Save

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer