Martin Scorsese - The Exhibition

Retrospectief
Datum: donderdag 25 mei - zondag 3 september

Locatie: EYE, IJmpromenade 1, Amsterdam

De eerste grote overzichtstentoonstelling over Martin Scorseses werk, leven en passie is vanaf 25 mei in Amsterdam te zien. In de filmzalen van EYE is vrijwel het complete oeuvre te zien plus een flink aantal van Scorseses favoriete films.

Bij de overzichtstentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition (25 mei t/m 3 september 2017) is vrijwel het complete oeuvre van de New Yorkse regisseur te zien, van het vroege werk (BOXCAR BERTHA, MEAN STREETS) tot latere producties als HUGO en THE WOLF OF WALL STREET.

EYE toont een rijk overzicht van Scorseses filmografie (alle 24 speelfilms), maar laat ook zien waardoor de filmmaker zelf geïnspireerd raakte. In 'Scorsese Kiest' heeft de regisseur lievelingsfilms en klassiekers die hem hebben gevormd bijeengebracht. Te zien zijn bijvoorbeeld Roberto Rossellini’s PAISÀ en Stanley Kubricks BARRY LYNDON, maar ook de THE INSECT WOMAN van Shôhei Imamura of Marlon Brando’s zelden vertoonde cultwestern ONE EYED JACKS. Voor de samenstelling putte Scorsese uit de EYE-collectie en de restauraties van de door Scorsese geleide Film Foundation.

De films: www.eyefilm.nl/film/alle-films?searchterm=scorseses

 

Powered by iCagenda

NEEM OOK EEN ABONNEMENT!

SChokkend Nieuws 126 700px

Elke twee maanden Schokkend Nieuws filmmagazine op de mat voor slechts 25 euro per jaar!

Koop je hem liever los? Bekijk dan hier de verkooppunten!

Save

Wat is er te doen?

ma di wo do vr za zo

Podcast

Logo Podcast 1

Save

T-SHIRTS

SN Shirt

NIEUWSBRIEF

Newsletter lowresVoortaan ook tweewekelijks de gratis digitale Schokkend Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Trailer